Vijesti

Grad Sinj primio najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održan svečani prijam za učenike sinjskih osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su koji su postigli izuzetne rezultate na ovogodišnjim državnim i županijskim natjecanjima.

Gradonačelnik Grada Sinja, Miro Bulj osobno je čestitao učenicima na njihovim postignućima te je izrazio posebnu zahvalnost mentorima za njihov neumorni trud i predanost u edukaciji mladih.

Kao nagradu za uspjeh, učenici su nagrađeni poklon bonovima u iznosu od 200 do 400 eura, dok su njihovi mentori primili nagrade u iznosu od 150 eura.

Ukupno je nagrađeno 8 učenika osnovnih škola i 6 učenika srednjih škola.

Gradonačelnik Bulj je naglasio važnost kontinuiranog ulaganja u obrazovanje mladih.

‘Naši učenici, zahvaljujući svojim mentorima, ali i roditeljima, svojim uspjehom dugoročno doprinose našoj široj zajednici, promoviraju grad Sinj i Cetinsku krajinu. Stoga je vrlo bitno motivirati i njih i njihove mentore na daljnji rad. Ovo je ujedno i poruka onima koji su bili blizu s rezultatima, da budu još bolji i uspješniji’, kazao je gradonačelnik Bulj.

Savjetnica gradonačelnika Božena Romac dodala je kako je primjetan kontinuiran rad mentora s djecom te da su profesori stvorili odlične temelje generacijama učenika koji su vrlo uspješno nastavili svoje školovanje .

Gradonačelnik Bulj je između ostaloga podsjetio da je Grad Sinj osigurao besplatan prijevoz svim učenicima i studentima, stipendije za sve redovite studente te stipendije za učenike srednjih škola iz obitelji lošijeg imovinskog stanja. Naglasio je da Grad Sinj želi kontinuirano poboljšavati uvjete za obrazovanje učenika te olakšati svakodnevni život obiteljima u Sinju.

‘Grad Sinj ima besplatne vrtiće za svu djecu, nastavit ćemo isplaćivati stipendije srednjoškolcima iz obitelji lošije imovinskog stanja kao i studentske stipendije svim redovitim studentima, osiguravaamo i besplatan prijevoz srednjoškolcima i studentima, s tim da smo promijenili prijevoznika za studente. Nadam se da će i Županija poduzeti korake i osigurati siguran prijevoz osnovnoškolaca i srednjoškolaca, a Grad Sinj ćer sufinancirat dio cijene prijevoza koji bi trebali pokrivati roditelji’, dodao je Bulj.

Učenici i mentori koji su primili nagrade su:

Osnovne škole:

1. Mihael Hrste, učenik GŠ Jakova Gotovca – za postignuća u disciplini viola, mentor: Stipe Marinić, prof.

2. Klara Vučemilo, učenica GŠ Jakova Gotovca – za postignuća u disciplini flauta, mentorica: Maja Tomašević, prof.

3. Ivan Cvitanušić, Katarina Galić i Dorian Vidić, učenici OŠ fra Pavla Vučkovića – za postignuća u znanju i kreativnosti ‘Čitanjem do zvijezda’, mentorica: Matea Sučić, prof.

4. Maša Gusić, učenica OŠ fra Pavla Vučkovića – za postignuća u natjecanju mladih tehničara, mentorica: Katja Gusić, prof.

5. Tijana Čepelak, učenica OŠ fra Pavla Vučkovića – za novinarske radove na smotri LIDRANO, ,mentorica: Helena Budimir, prof.

6. Sara Jelinčić, učenica OŠ fra Pavla Vučkovića – za literarne radove na smotri LIDRANO, mentorica: Matea Sučić, prof.

7. Marija Mladar, učenica OŠ Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski – za postignuća na smotri LIDRANO, mentor: Dino Fabjančić, prof.

8. Rukometni tim OŠ Ivana Lovrića – za postignuća na državnom prvenstvu u rukometu, mentor: Slaven Lakić, prof.

Srednje škole:

1. Andrija Lakić, učenik Gimnazije Dinka Šimunovića – za postignuća na državnom natjecanju iz biologije,mentorica: Regina Vukasović, prof.

2. Petra Plavac, učenica Gimnazije Dinka Šimunovića – za postignuća na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika, mentor: Ante Klapež, prof.

3. Nina Milanović, učenica Gimnazije Dinka Šimunovića – za postignuća na županijskom natjecanju iz francuskog jezika, mentorica: Veronika Varenina Delija, prof.

4. Ida Gaurina, učenica Gimnazije Dinka Šimunovića – za postignuća na županijskom natjecanju iz matematike, mentorica: Paula Romac Vukorepa, prof.

5. Petra Pavić, učenica Franjevačke klasične gimnazije – za postignuća na županijskom natjecanju iz Likovne umjetnosti Mentorica: Mirjana Malovan, prof.

6. Dora Erceg i Lana Marić, učenice SSŠ bana Josipa Jelačića – za postignuća na županijskom natjecanju iz povijesti, mentor: Stjepan Marković, prof.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button