Politika

Grad Sinj – rebalans u ništa!

U utorak je nastavljena 17. sjednica sinjskog Gradskog vijeća, koja je doživjela još jedan prekid i biti će nastavljena u petak 23. studenog u 17. sati.

Najviše polemika je bilo oko točke Izvješće o radu gradonačelnice Kristine Križanac za prvih šest mjeseci ove godine. Iako je Gradonačelnica pobrojala sve svoje navodne uspjehe u prvih šest mjeseci ove godine, po izjavama većine vijećnika stvarnost je ipak prilično drugačija.

Po vijećnicima, Gradonačelnica jednostavno nije odradila svoj posao u prvom dijelu godine, te je previše pozicija u proračunu koje su ostale na 0,00 kuna realizacije, iako je sada i kraj proračunske godine. Najviše prijepora je ponovno bilo oko IEC Sinjska alka s parkiralištem odnosno jahačke dvorane.

Direktorica društva Čistoća Cetinske krajine d.o.o.  gđa.Ivana Živaljić je nakon kvalitetnog izlaganja odgovarala na upite vijećnika gdje je iskazano nezadovoljstvo po pitanju čistoće u svim naseljima Grada Sinja, te činjenice da su spremnici s otpadom često prepunjeni i da se očito ne prazne onoliko koliko bi trebalo. Ujedno je upozorena da su većina groblja loše održavana, na što su dobili odgovor da je samo sinjsko groblje u sustavu upravljanja i održavanja od strane Čistoće i kako se nadaju da će u dogovoru sa Gradom Sinjem i ostala groblja biti priključena na ovakav način održavanja, ali to mora biti odlučeno od strane Grada.

Izvješće nije dobilo potrebnu većinu glasova.

Po pitanju Prijedloga izmjena i dopuna proračuna, gradonačelnica Kristina Križanac je uvodno objasnila stanje po ovoj točki dnevnog reda. Većina vijećnika je zamjerku na predloženi rebalans imala u nerealizaciji projekata koji su bili zacrtani u Proračunu za ovu godinu i da rebalans po ovom pitanju  pokazuje na neučinkovitost trenutne gradske vlasti.

Ponavlja se uvijek ista teza da proračunski korisnici će biti zakinuti za sredstva ukoliko rebalans ne prođe, na što vijećnici odgovaraju da su uvijek do sada svi korisnici dobili predviđena sredstva koja su im i bila namijenjena u Proračunu.

Prijedlog rebalansa nije prošao jer je 7 vijećnika HDZ-a, 3 vijećnika MOST-a i nezavisni Zvonko Maras bili suzdržani, Mirko Labrović (HDZ) i Nikola Vučković (SDP) protiv dok su 4 vijećnika NL dr. Jadrijevića i nezavisni Žarko Delić bili za.

Vijećnici su uz izražavanje pijeteta i zahvale prema žrtvi poginulog hrvatskog branitelja Stipe Vrančića, jednoglasno prihvatili promjenu imena Ulice Žrtava rata u Ulicu hrvatskog branitelja Stipe Vrančića kao i zahvalu za djelovanje u Domovinskom ratu 72. bojnoj Vojne policije gdje je izvršena promjena Domaldove ulice u Ulicu 72. bojne Vojne policije.

Bez rasprave je prihvaćen prijedlog zaključaka o odabiru najpovoljnije ponude tvrtke ‘Riba Kaštela’ za kupnju nekretnine u GZK Sinj. Kod prihvaćanja zahtjeva društva ‘Alfa ing’ za produljenje roka za pribavljanje uporabne dozvole, započinjanja obavljanja djelatnosti i zapošljavanja, izraženo je nezadovoljstvo da se ovakvi zahtjevi ne prihvaćaju u nedogled, jer se mora postaviti jasna crta koliko se može puta tolerirati produženja rokova bilo kojem gospodarskom subjektu na GZK od strane Grada.

Na prijedlog potpredsjednika Gradskog vijeća Anđelka Bilandžića, sjednica je prekinuta u 23,50 sati.

Napomenuti ćemo i detalje da je na sjednici gradonačelnica Kristina Križanac ocjenjivala količinu domoljublja kod pojedinih oporbenih vijećnika, a onda imamo situaciju da vijećnik dr.Stipislav Jadrijević čijoj političkoj opciji pripada i Gradonačelnica, odmah nakon rebalansa, kada očito njemu nije bilo više zanimljivih točaka, napustio vijećnicu i nije sudjelovao i odlučivao na sljedećoj točki dnevnog reda o proglašenju ulica “Hrvatskog branitelja Stipe Vrančića” i “72. bojne vojne policije”.

I na kraju što se tiče ponašanja na sjednicama Gradskog vijeća, Žarko Delić i dr.Stipislav Jadrijević ponovno su pokazali zavidnu količinu osobnog vrijeđanja kolega vijećnika koji ne misle kao oni. Razinu vrijeđanja su pomaknuli sa nivoa sinjske “peškarije” na razinu seoske “birtije”, na sramotu Gradskog vijeća Grada Sinja i svih naših sugrađana.

Inače je vijećnik Delić izabran na listi dr.Jadrijevića i dijele iste političke stavove.

Povezani članci

5 Komentara

 1. Jeste primjetili da Maći na livestreamu na sjednicama ne nosi laptop. Biće ga proda jer Doktor ne daje dovoljno kuna za ruku dizat.

  19
  1
 2. Kakvo izvješće o radu gradonačelnice? Jeli to crni humor? Šta je to još napravila osim restorana i kušaone?

  15
  2
 3. Ajme nama šta rade od grada. Nijedno obećanje nisu ispunili. Maći, kristina, puće i takvi ko lešinari trgaju meso sa leša našega grada… A doktor i njegova dica žive u Zagrebu i j*** ih se za sinj i njihovr probleme…
  Poslije njih hdz i sdp su kamilica…

  12
  1
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button