Vijesti

Grad Sinj se pridružuje akciji Zelena čistka

Akcija čišćenja će biti organizirana u sklopu Svjetskog dana čišćenja 18. rujna 2021. godine. Zainteresirani volonteri u suradnji s gradskim komunalnim službama će očistiti nekoliko divljih odlagališta na području Grada Sinja.

Zelena čistka je nacionalna kampanja kojoj je u cilju podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta, koja će se održati desetu godinu za redom u Hrvatskoj. Hrvatska provođenjem akcije Zelena čistka nastavlja biti dijelom priče većih razmjera koje utječu na svijest građana o zdravim navikama, čišćem okolišu i aktivnom pristupu rješavanja problema.

Čišćenjem vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koji je naše zajedničko dobro.

Ovim putem Grad Sinj poziva sve zainteresirane građane i ljubitelje prirode da se pridruže akciji čišćenja, te da svoje prijave pošalju na e-mail: info@sinj.hr. U e-mailu je potrebno navesti: Zelena čistka- ime i prezime.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button