Vijesti

Grad Sinj sufinancira 116 učenika u produženom boravku

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je potpisao nove ugovore za s ravnateljima dvije sinjske osnovne škole za sufinanciranje čak 116 učenika koji će od nove školske godine pohađati produženi boravak u Sinju.

Tako je potpisan Ugovor s ravnateljem OŠ Ivana Lovrića Vrankom Perkovićem za sufinanciranje boravka 51 učenika odnosno dva razredna odjeljenja. Gradonačelnik je i prošle godine osigurao sufinanciranje za 28 učenika kada je otvoreno prvo odjeljenje.

Ugovor s ravnateljem Osnovne škole Marka Marulića Markom Križancem potpisan je za 65 učenika u produženom boravku. Sve veća zainteresiranost roditelja za ovaj program u školama pokazuju roditelji i učenici tako da se brojka djece od prije četiri godine, kada je započeo program u ovoj školi, gotovo upeterostručila. Podsjetimo, na početku provedbe ovoga Programa tek 15 roditelja je pokazalo interes za produženi boravak.

Gradonačelnik Bulj je istaknuo kako broj djece u produženom boravku rapidno raste i kako su davanja iz gradskog Proračuna značajno viša u odnosu na prethodne godine, ali da nikada nije doveo u pitanje sufinanciranje Programa koji roditeljima i djeci pruža sigurnost, pozvao je i Županiju da učini isto:

Jako sam zadovoljan što iz godine u godinu sufinanciramo sve veći broj učenika u produženom boravku, te pozivam Splitsko-dalmatinsku županiju, kao osnivača osnovnih škola, da se uključi u sufinanciranje projekta produženog boravka učenika kako bi se financijski olakšalo roditeljima djece“.

Prema Odluci gradonačelnika Bulja, svako upisano dijete u program produženog boravaka Grad Sinj će sufinancirati s 46,50 eura na mjesečnoj razini za što će Grad Sinj na godišnjoj razini izdvojiti 53 tisuće eura.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button