Vijesti

Grad Sinj zapošljava – traži se tajnik Gradonačelnice, mogu proći i novinari, ekonomisti, politolizi, vjeroučitelji……

Da je ovaj Grad jedinstven u Hrvatskoj po mnogo čemu, svima koji živimo u njemu je jasno svaki dan, ali tražiti tajnika Gradonačelnice koji nije isključivo pravne struke, e tu smo nadmašili samog sebe.

U uvjetima struke po ovom natječaju se traže novinari, ekonomisti, politolozi, kroatisti, humanističke struke i srećom se navelo i pravnike. Navesti ćemo glavni opis radnog mjesta budućeg tajnika.

Izrađuje nacrte općih i pojedinačnih akata gradonačelnika, te obavlja uredske poslove kao što su poslovi prijepisa, zaprimanja i otpreme gradonačelnikove pošte.

Samo pod humanističkim strukama spadaju: jezici, književnost, povijest, antropologija, arheologija i filozofija, religijske znanosti.

Zamislite vjeroučiteljicu ili „filozofa“ koji ima hrabrosti napisati novi statut grada, koji je čisto opći pravni akt i da je usklađen sa zakonima i Ustavom. Ili možemo okrenuti priču, nađite jedan grad ili općinu u RH koji je u knjigovodstvenim poslovima zaposlio pravnika ili antropologa. Ni jedan se još nije usudio napraviti takvo nešto.

Dolje ispod samog teksta natječaja i uvjeta koje možete preuzeti da bi se javili na ovaj natječaj, vam dostavljamo i link objave natječaja Grada Belišća od lipnja 2019.g. koji za, u ovom slučaju tajnika Grada, traži „što je čudno“ isključivo pravni smjer i to s čak deset godina radnog iskustva na pravnim poslovima. Za napomenu Grad Sinj u ovom natječaju traži samo jednu godinu radnog iskustva, ne naravno isključivo na pravnim poslovima.

 

U Narodnim novinama br. 67/2019, dana 12. srpnja 2019. godine objavljen je Natječaj za prijam u službu u Grad Sinj, Ured Grada, na radno mjesto: Viši stručni suradnik – tajnik gradonačelnika (1 izvršitelj, m/ž), na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri (3) mjeseca. Prijave se podnose u roku od osam (8) dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama. Posljednji dan za predaju prijava na natječaj pošti (preporučenom poštanskom pošiljkom) ili izravno u pisarnicu Grada je ponedjeljak 22. srpnja 2019. godine.

Natječaj

Obavijest s opisom poslova, podacima o plaći, izvorima za testiranje i dr. 

JAVNI NATJEČAJ ZA PRIJAM SLUŽBENIKA U SLUŽBU NA RADNO MJESTO TAJNIK GRADA

Povezani članci

4 Komentara

  1. Pa dr. Jadrijeviću niste pri sebi pa šta radite, doktori liječite, pravnici branite, fratri molite. Sva sveta vodica ovog svjeta nam ne može pomoći.

    6
    1
  2. Tuko, umisto da raspišeš natječaj za 2-3 komunalna redara ti iđeš za tajnicu a ima ih u pisarnici barem 3 šta ne rade ništa.

  3. Čemu novo uhljebljivanje kad gradonačelnica već ima tajnicu koja radi i nije pošla u mirovinu???

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button