Vijesti

Grad Sinj – završen projekt „72 bez kompromisa“

U Sinju je završio projekt „72 sata bez kompromisa“, čije volontere je posjetila i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Na području Sinja provodilo se osam akcija, a one su uključivale prikupljanje hrane za Crveni križ i Caritas u trgovačkim centrima, kreativnu radionicu za djecu na Šetalištu Alojzija Stepinca u okviru koje se organizirali sportski sadržaji. U subotu se volonterima pridružili i polaznici kateheza za djecu, a organiziran je i posjet Centru Juraj Bonaći u Sinju kao i druženje s korisnicima. Volonteri su posjetili domove starijih i nemoćnih u Sinju, organizirali humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženima.

„72 sata bez kompromisa“ je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva – diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

Povezani članci

Back to top button