Vijesti

Grad Trilj kupuje traktor za košenje nerazvrstanih cesta „državnim novcem“ Grad Sinj opet „u ništa“

https://www.facebook.com/ivan.sipic.5

Grad Trilj je pokrenuo nabavu za kupnju traktora sa malčerom, za košenje uz nerazvrstane ceste i uređenje zelenih površina.
A pred zimu će nabaviti i ralicu koja će služiti za čišćenje ulica, a moći će se ugraditi na traktor.
Iz Ministarstva graditeljstva je došla obavijest da su Trilju odobrena sredstva za nabavu traktora u iznosu 288.000 kn, što je iznos 60% od procijenjene vrijednosti javne nabave.

I po ovom pitanju Grad Trilj debelo „šiša i kosi“ Grad Sinj. Gradonačelnica Kristina Križanac, zamjenici Denis Glavan i Zlakto Ugrin i NL dr. Jadrijevića po ovom i drugim pitanjima ne znaju ili ne žele gradu Sinju nabavku ovakvog oruđa osigurati “državnim novcem”, koji je prijeko potreban Sinju i njegovoj veličini i značaju kao centru Cetinske krajine, naspram Trilja. Postoji gradska firma Kamičak d.o.o. koja je upravo stvorena i za ovo poslovanje i koja održava između ostalog i sve sportske objekte.

Možda neaktivnostt gradske vlasti na čelu sa NL dr. Jadrijevića leži u tome da čišćenje gradskih površina koje su pod snijegom i ostali poslovi koji se mogu obaviti ovakvim uređajem, prepusti „drugima“ i na takav način se iz proračuna svake godine „izvlači“ stotine tisuća kuna.

Nedavno smo pisali kako je Grad Sinj sklopio nagodbu sa građaninom koji je pao na snijegom neočiščenu javnu površinu i da ima još nepoznat broj zahtjeva. Tko je čistio te površine?

Gradonačelnica Kristina Križanac s B. Svalinom sklopila nagodbu u iznosu od 35.000,00 kuna zbog pada na prošlom „snijegu“

Povezani članci

8 Komentara

 1. Kolki je račun za ove zime čišćenje sniga u Sinju, Jadrijeviću DI SU PARE? Jesu tvoji bageri iz drage sadre čistili i koliki si račun izda.

  19
  2
 2. Sinjani birajte Šipića sljedeći put ionako je prirasta Trilj i ono mu je selendra tamo. Još će on i Dinja preuzet viteško i ajte lipo leć ionako ste bezveze.

  16
  3
 3. Miro Bulj Javi seeeeeee! Doniraj agriju svoju Sinju.

  17
  3
 4. Lako je Triljanima. Nemaju Alkara Junaka RK Sinj, Areoklub Sinj – di naša uprava troši nemile resurse. A i nemaju Mira Bulja da im sve to stopira…Pitajte Puču i Ugrina, pa da vidite koliko energije troše u raspodijeli proračunskih novaca…a sve ostalo trpa se u restoran..Ajme ti je nama

  13
  3
 5. sinj je puka ko kokica!
  dr. i kristina više i ne razgovaraju.
  nezavisni ne dolaze na vijeće niti podržavaju prijedloge od gradonačelnice a oporba kolo vodi…
  dok je tako, svi će ostali ić naprid a sinj u rikverc.

  15
  1
 6. U Sinju je nadjelu klasična podjela pljena. Puče vodi knjige klubovima i udrugama koji dobiju gaste od grada, Ugrin daje svojim skijašima i aviatičarima, Kika vuče mušterije u svoj restoran, a doktor je svojesdavno rješio sa kavom. Nemaju oni kad vodit grad dok rješavaju svoje privatne posle.

  16
  1
 7. Šta će Sinj nabavljati išta, kada Sinjani sve više iseljavaju iz rodnog kraja. Ono malo što bude potrebno kositi, moći će se pokositi ručnom kosom.

 8. Jadnoga grada;a još jadnije uprave,svak vuče na svoju stranu,kad su tuđe gaste u pitanju😠

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button