PolitikaTeme

Grad Vrlika za poticanje turizma dobiva 80.000,00 kuna – Grad Sinj i Gradonačelnica Križanac opet u „ništa“

Što se događa s Gradom Sinjem? Svjedoci smo dugogodišnjeg propadanja grada Sinja u svakom pogledu, no ono što se događa sa službenom politikom koju vodi NL dr.Jadrijevića je poražavajuće. Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća na točki dnevnog reda, Izvješća o radu gradonačelnice Kristine Križanac za drugi dio 2018.g., nezavisni vijećnik Joško Kontić je taksativno nabrojao „svu silu“ natječaja i milijunskih iznosa koji su dobili gradovi i općine čitave Hrvatske, manji i veći od Sinja. Grad Sinj se većinom nije natjecao na svim tim natječajima, a na onima na kojima se natjecao imao je jako malo uspjeha.

Ovakvo vođenje Grada Sinja od strane gradonačelnice Kristine Križanac i dr. Jadrijevića koji „ne pričaju“ već duže vrijeme, sinjani ničim nisu zaslužili jer su NL dr. Jadrijevića već treći put dali povjerenje da vode grad Sinj.

Sada navodimo i jedan od primjera gdje je Grad Vrlika na javnom natječaju, ponovićemo JAVNOM NATJEČAJU dobila 80.000,00 kuna, Općina Otok 50.000,00 kuna i Općina Dugopolje 30.000,00 kuna.

Je li se Grad Sinj i „dr. Jadrijević“ uopće javili na ovaj natječaj? Što rade dogradonačelnici Zlatko Ugrin i Denis Glavan koji ne dolaze na sjednice Gradskog vijeća jer ne “žele sjediti” uz Gradonačelnicu?… Puno pitanja kojih javnost postavlja, ali odgovora nema.

Dakle evo primjera, Županija je donijela Odluku kojom se odabiru projekti i utvrđuju iznosi bespovratnih sredstva za sufinanciranje razvojnih projekata u turizmu koje su jedinice lokalne samouprave prijavile na Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa sufinanciranja razvojnih projekata u turizmu na području Splitsko-dalmatinske županije za 2019. Financijska sredstva odobravaju se jedinicama lokalne samouprave na način kako je to predložilo Povjerenstvo za odabir projekata iz Programa sufinanciranja razvojnih projekata u turizmu na području Splitsko-dalmatinske županije. Napominjemo da su vodstva dolje navedenih gradova i općina različitih političkih opcija. Dio sredstava Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu, u iznosu od 1.270.000,00 kn raspoređuju se na sljedeći način:

Povezani članci

7 Komentara

 1. Zato je Kristina dobila za restoran Luka na radošiću kune
  iz crnih fondova za poticanje turizma kadd ode sa mista gradonačelnice da joj se nađe uz knjigovodstveni servis kuna sa strane do penzije.
  Neće još i grad sinj punit kunama i projektima.

  10
  2
 2. Nije da ih branim, al država i županija pare daju samo tamo di adz vlada 30 god, u jednu ruku dobro je ne bit u društvu tako mislećih .

  5
  2
 3. Na sreću si u krivu na Visu vladaju partizani već 20 godina a u Otoku Đula nezavisni a dobijaju kune. nemam vrimena provjeravat ali među ovim mistima ima još di adz nije u talu iliti vlasti. A Sinj je stvarno van svih događaja

 4. Luka,
  Otočani i Vis u gradskom vijeću imaju najviše ADZovaca, i zadnjih 30 god to je tako. Informiraj se. To šta je trenutno nezavisni samo načelnik (jednom pa šta), to je nebitno, broj ADZ vijećnika kaže da je to ADZ općina. A di je AdZ evo i para poreznih obveznika.

 5. A to da su ovi naši nesposobni, …. pa nisu oni tu radi Sinja, oni su tu radi svojih ciljeva koje su sve ostarili, biznisi prase punom parom, rodbina i prijatelji su uhljebljeni i to je to. Samo ocu reci da je isto radila i HDZ i SDP i doktorska lista.

  5
  2
 6. Molotovljev pricas totalne gluposti. Kakve veze adz i skh imaju sa gradon sinjon. Vec 10 gosina vladaju nezavisni i miro bulj je tu i ne da nisu nista pokrenuli nego su gori i veci lopovi od ostih tih stranaka u deufim mistima. Nemoj sad misat stranke u ovo. Adz i sdp imaju svojih grijeha al za ovo u sinju su krivi biraci, doktor jetra, pokojni, brat mu i kristina. Sve ostalo su gluposti…

  2
  1
 7. Kontrabas, površno promatraš. dr listu ne branim – nula su, al ne brani ni ti adz i nezaboravni da adz drži dr listu na vlasti dizanjem ruku.
  Nabroji šta je to adz dobro napravio za Sinj- apsolutno ništa, sveo je Sinj na malu nebitnu općinice a o podzemnim radnjama da ne govorim, sve je propalo u Sinju za njihove vldavine. Ljudima su se zgadili, pa su ti ljudi glasali za alternativu -dr listu, kad ono opet zajeb.

  1
  2
Back to top button