Vijesti

Gradonačelnica i izaslanstvo Viteškog alkarskog društva na sastanku u Uredu predsjednika RH

Danas, 14. svibnja 2020. godine održan je sastanak u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, gdje je predsjednik Zoran Milanović primio gradonačelnicu Grada Sinja Kristinu Križanac i​ izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj. Kao pokrovitelja 305. Sinjske alke, gradonačelnica i predstavnici VAD-a informirali su Predsjednika Milanovića o pripremama za održavanje ovogodišnjeg alkarskog natjecanja koje bi se trebalo održati 09. kolovoza 2020. godine u Sinju.
Istaknuta je važnost Sinjske alke za Grad Sinj i razvoj turizma na cijelom sinjskom području. Sinjska alka kao kulturno dobro stavljena je u funkciju razvoja turizma te je jako bitna za viziju razvoja turizma na području Sinja.
Uz gradonačelnicu Kristinu Križanac, na sastanku je bio prisutan predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukić, gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo, zamjenik predsjednika VAD-a Sinj Dinko Bošnjak,​ alkarski vojvoda Boško Ramljak, tajnik VAD-a Sinj Ivan Nasić, arambaša Ivo Vukasović, predsjednik Časnog suda Boško Vladović i član Časnog suda Tomislav Župić.

Povezani članci

5 Komentara

  1. Sram vas bilo na sta trosite nase novce! Izmisljena putovanja, nepotrebna noćenja, besmislene dnevnice, guzičarske ručkove. Ajte svi u ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja tražit rješenje za smrdljive mojanku i smrdljivi kanal kroz polje, te za devastaciju glavica kamenolomina.

    14
  2. A tribalo je povest i urednika sa Hit radija pa da mu se “zapeli” da u vikend Alke ne pušta pisme Marka Perkovića Thompsona kao što su “izaslanstva” prigodno i ponekad ranije obećavala u istom ovom uredu.

    3
    3
  3. Ako si u alci, znaci sa te tvoja partija zbrinila u drzavnu firmu pa imas vrimena za alkarske cirkuse. Jedini je problem borba s viškom kilograma….

Back to top button