Vijesti

Gradonačelnica i izaslanstvo Viteškog alkarskog društva u posjeti kod nadbiskupa i metropolita mons. Barišića

Danas, 17. srpnja 2020. godine gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac i izaslanstvo Viteškog alkarskog društva posjetili su splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita mons. Marina Barišića. Na sastanku su pozvali mons. Barišića na ovogodišnju 305. Sinjsku alku koja će se održati 9. kolovoza te izvijestili ga o tijeku priprema i aktivnosti Društva.

Nadbiskup Barišić se zahvalio na pozivu i istaknuo kako je „Sinjska alka važan simbol hrvatskog identiteta koji je poseban po tome što povezuje tradiciju i kulturu s vjerom i duhovnošću“.

Na sastanku su uz gradonačelnicu Kristinu Križanac i nadbiskup mons. Marina Barišića bili prisutni alkarski vojvoda Boško Ramljak, župnik i vikar Franjevačkog samostana Gospe Sinjske fra Perica Maslać, alajčauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović i član Upravnog odbora Igor Vidalina.

Povezani članci

6 Komentara

 1. Svake godine isto, isti cirkus. Kad ćeš Kristina malo u doć u Glavice? 100 problema, sad se npr.kani žicom zabranit pristup ljudi polju.

  10
 2. Pušti Kristinu ona nije iz Glavica kad će doć malo Stipislav Jadrijević i njegova mafija u Glavice malo da se vidi šta se događa ili ih eto u svibnju sljedeće godine po glasove od tupana iz Glavica

  7
  1
 3. Šimiću, nama ko nas nije izheba. A nikakvi smo, jesi vidio kako dicmanjani ne daju otvaranje postojećeg kamenoloma. Svi složni, prosvjed, dežurstva, načelnik uz ljude. A u glavicama može u sri mista, pa još na gredi i još i treći u smradovu, sad i žica s prema piketu ka da smo ju logoru Jasenovac.

  5
  2
 4. Za mistrioznog investitora sinj izdvaja 700 000, oo kn da mu ogradimo naš sinjski aerodrom. Koji kilometar dalje nema nogostupa, rasvjete i slično i za to sinj nema para. Ajme di živimo.

 5. Rado dođe pojst i popt a mukte, bilo ko…, još te na to dođe osobno pozvat 10 ljudi.

 6. Stipislavu bolje da ne dolazi u Glavice. Sretno mu u Zagreb gradu, smogovac jedan. Može se sramit imena i prezimena, njegovo misto ga se srami to je sigurno. Zasra je toliko da se za života obrisati neče.

Back to top button