Vijesti

Gradonačelnica ipak donijela Odluku o sprečavanju širenja epidemije koronavirusa na području Grada Sinja

S obzirom na to da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluku o zatvaranju srednjih i osnovnih škola, fakulteta kao i dječjih vrtića od ponedjeljka 16. ožujka 2020., preporučuje se da djeca i učenici ostanu kod kuće. U tom smislu Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac donijela je Odluku o mjerama sprečavanja širenja bolesti epidemije koronavirusa na području Grada Sinja, koja uključuje privremeno obustavljanje rada svih dječjih vrtića kao i odgodu održavanja javnih skupova, te druge mjere opreza.

Više informacija o organizaciji i načinu rada vrtića možete dobiti na internet stranici vrtića ili od nadležnih ravnatelja, dok će informacije o prihvatu učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće​roditelji dobiti pravovremeno od škole.​

Nadalje, danas 13. ožujka 2020. godine, Stožer civilne zaštite Grada Sinja sastao se u Gradskoj upravi pod vodstvom gradonačelnice Kristine Križanac i načelnika Stožera Igora Vidaline, na temu djelovanja svih službi i njihovih resursa u situacijama vezanim za prevenciju, zaštitu i pojavu koronavirusa (COVID-19). Na današnjoj sjednici stožera uz sve članove, sudjelovali su i voditeljica Sinjske ispostave​ Zavoda za javno zdravstvo SDŽ, područni epidemiolog dr. Ana Kokot Živalj​ i sanitarni inspektor​ Vitomir Filipović Grčić.

Na sastanku je konstatirano kako za sada na području SDŽ i Grada Sinja nema oboljelih, te je situacija stabilna, no da je itekako važno pridržavati se propisanih higijenskih​mjera i uputa zdravstvenih tijela i institucija kao i Županijskog i Nacionalnog stožera. Utvrđeno je kako su sve službe, sukladno svojim ovlastima, na raspolaganju sa svojim ljudstvom i resursima te da od nadležnih zdravstvenih tijela institucija, kao i Županijskog i Nacionalnog stožera, očekuju upute i naloge, o čemu će građani Sinja​ biti redovno informirani putem gradske​ internet stranice i lokalnih medija.​

Za više​informacija građani​ se upućuju na upute nadležnih zdravstvenih tijela i organizacija koje su objavljene na niže naznačenim mrežnim stranicama.

Odluka o mjerama sprečavanja širenja epidemije bolesti koronavirusa COVID-19 na području Grada Sinja!!!

https://zdravlje.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

https://www.hzjz.hr/

https://www.who.int/

https://civilna-zastita.gov.hr/

Povezani članci

Back to top button