Politika

Gradonačelnica Kristina Križanac ne želi prisustvovati sjednici Gradskog vijeća sa jedinom točkom „Interpretacijsko-edukacijski centar Sinjska alka s parkiralištem“

Na danas sazvanoj 7. izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja, na kojoj vijećnici raspravljaju o Otvorenom postupku javne nabave za izgradnju Interpretacijsko-edukacijskog centra Sinjska alka s parkiralištem nije prisustvovala gradonačelnica Kristina Križanac jer je netom prije sjednice poslala dopis potpredsjedniku Gradskog vijeća Anđelku Bilandžiću kako neće prisustvovati na izvanrednoj sjednici. Sjednici su nazočni dogradonačelnici Denis Glavan i Zlatko Ugrin.

Dopis gradonačelnice Križanac prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani potpredsjedniče Gradskog vijeća Grada Sinja,

kao izabrana Gradonačelnica Grada Sinja smatram da je ponovno sazivanje sjednice Gradskog vijeća sa istom temom – Otvoreni postupak javne nabave za izgradnju Interpretacijsko-edukacijskog centra Sinjska alka s parkiralištem ( prethodna sjednica održana 15.05.2018. ) nepotreban politički pritisak na moj rad.

Sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi i Statutu Grada Sinja u obavljanju izvršne vlasti vodim se jednim ciljem,  a to je realizacija programa i projekata na koristi građana Grada Sinja.

Sukladno svojim ovlastima imenovala sam stručno povjerenstvo za prethodni postupak javne nabave radova za IEC, donijela Odluku o poništenju postupka, te imenovala novo stručno povjerenstvo za ponovljeni postupak javne nabave za isti predmet nabave o čemu ste izvješteni na službenim stranicama Grada. Za najavljenu sjednicu dostavljena je kompletna dokumentacija sa prethodne sjednice, a sve informacije o novom – ponovljenom postupku su javno objavljene.

Ovlasti koje imam po Zakonu i Statutu Grada obnašam na odgovoran način. Političkim oponentima se ne mora sviđati moj način rada, ali ukoliko ima sumnji u moj rad, postoji institucionalna procedura.

Članak 55. st.4. Statuta Grada Sinja definira: „ Gradsko vijeće ne može zahtjevati od gradonačelnika izvješće o bitno podudarnom pitanju prije proteka roka od 6. mjeseci od ranije podnesenog izvješća o istom pitanju“.

Žalosti me činjenica da Gradski vijećnici ne smatraju bitnim niti hitnim teme koje su od životne važnosti za Grad, kao budućnost projekata koji se financiraju iz EU sredstava, usklađenje proračunskih prihoda, revitalizacija prostora bivše vojarne Ivaniša Nelipića…, dok se ponovno analiziranje poništenog postupka kao i analiziranje novog postupka koji je u tijeku, smatra hitnim.

Nakon iznesenog, ne smatram potrebnim da niti ja niti stručna povjerenstva budemo nazočni sjednici Gradskog vijeća na kojoj se opetovano raspravlja o temi o kojoj je sve rečeno.

Vjerujem u razboritost gradskih vijećnika i njihovoj podršci u realizaciji projekata Grada Sinja.’

S poštovanjem,

Gradonačelnica Grada Sinja

Kristina Križanac

Povezani članci

8 Komentara

 1. Koja je ovo bahatost i bezobrazluk! Sad kad je napunila kesu ne mora više ni odgovarat javnosti!

  82
  133
 2. neče joj ni lex šerif pomoć kad je uskok ufati u kolo…..

  78
  151
 3. Kristina i doktor crpe grad svakodnevno. Izvlace pare iz proracuna, a narodu ne zele niti osnovne informacije dat o funkcioniranju. Bahatost na maksimum.

  78
  115
 4. Ne samo da nije došla…Nego su sabotirali i prjenos priko interneta…Slike ima,tona nema…To dase nebi čulo kad deno glavan kaže da nije zna šta je potpisiva…Ili kad doktor kaže da nema pojma o javnoj nabavi…Ili kad maći priti vjećnici pa mora doć policija uredovat…

  77
  123
 5. HAHAHA OVO JE SVE! U POLA SATA KOMENTARI KOJI NE IĐU U PRILOG GRADONAČELNICE SU PO STO PUTA KLIKNUTI NEGATIVNO! PRIGORIT ĆE VAM ŽICE U GRADSKOJ UPRAVI 🙂 🙂 🙂
  PRIDLAŽEN DA STIPICA POTHITNO ZAPOSLI BAREN DVOJE KLIKAČA U GRADSKU UPRAVU DA PEGLAJU KOMENTARE NA PORTALIMA 🙂 🙂 A MOŽE I SKLOPIT JAVNU NABAVU SA HEWLET PACKADOM JER ĆE SE TROŠIT PUNO MIŠEVA I TASTATURA! 🙂 🙂 🙂

  78
  37
 6. Počelo je davanje palca doli svim komentarima koji ne idu u prilog stipici iz smradova i kristini iz posušja. Očito se aktivirala mašinerija nezavisne liste. Zbrojite radnike u općini, kamičku i ćistoći (odjel Dame Križaneca) i dobijete broj dislajkova…

  74
  36
Back to top button