PolitikaTeme

Gradonačelnica Kristina Križanac se “počastila” službenim automobilom – limuzinom vrijednom četvrt milijun kuna

U Proračunu Grada Sinja za 2018.g. gradonačelnica Kristina Križanac je uglavila stavku „kupnja novog automobila“ i krenula se počastiti novom limuzinom, jer ipak je dobila neposredne, netom završene lokalne izbore i postala je gradonačelnica “bogatog” Grada Sinja.

Međutim to je zasmetalo koalicijskom partneru NL dr.Jadrijevića, MOST-u i vijećniku Miru Bulju koji je predložio amandman na ovu stavku i smanjio je sa 240 tisuća kuna na 140 tisuća kuna da se kupi primjereniji automobil što je i prihvaćeno od strane Gradonačelnice.

Na opće iznenađenje svih političkih aktera, ispred zgrade općine je osvanula potpuno nova prekrasna crna Škoda Superb i svakome tko posjeduje automobil poznato je da se ovakvo novo vozilo ne može kupiti za 140 tisuća kuna.

Vijećnik HDZ-a Marko Križanac je na sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje u vezi kupnje navedenog vozila i tražio objašnjenje njegove kupnje uz napomenu da ako se uistinu radi o vozilu kojeg je kupila Gradonačelnica, smatra da se ovdje radi ili o obmani i ismijavanju Mostovog amandmana i Mira Bulja i građana grada Sinja od strane gradonačelnice Križanac ili obmanom i ismijavanjem građana grada Sinja od strane gradonačelnice Križanac i koalicisjkog partnera Mosta na čelu s Mirom Buljem.

Vijećnici su dobili djelomični odgovor u obliku Ugovora o kupnji vozila gdje je bilo jasno kako se skupocjeni automobil uistinu nabavio. Gradonačelnica Kristina Križanac je napravila knjigovodstveno-novčani manevar i iz smanjene stavke od koje je ostalo 140 tisuća kuna, odvojila cca 100 tisuća kuna i jednokratno uplatila dio ukupne cijene vozila. Preostala cijena do ukupne vrijednosti vozila će biti isplaćena u ratama u sljedeće tri proračunske godine.

Ujedno je bilo opravdanje za kupnju novog vozila od strane Gradonačelnice da starija Superb proizvodi ogromne novčane troškove i da je postala neisplativa i kvarljiva, međutim do današnjeg dana se nije prodala i u njoj se prevoze dogradonačelnici i ostali, što je, sada se i pokazalo očito bio kratki politički manevar opravdanja i trenutnog obmanjivanja vijećnika i javnosti.

Od strane tadašnjeg koalicijskog partnera Gradonačelnice, vijećnika Mira Bulja naknadno nismo dobili nikakvu politički žestoku reakciju što je uistinu začuđujuće, iako je ostale političke oponente prozivao za kupnju ovakve vrste vozila.

Od preostalog iznosa kupnje novog vozila iz Proračuna za 2018.g. gradonačelnica Križanac je obećala pomoći kupnju vozila za potrebite Udruge tjelesnih invalida Sinja – UTIS, no sinjska “Merzel” ne samo da nije pomogla u realizaciji kupnje vozila UTIS-u za potrebite, već ova vrijedna udruga ima problem plaćanja najma prostora kojeg je Grad Sinj obećao već duže vrijeme riješiti, ali ne rješava.

U ovom “Tjednu solidarnosti” gdje građani Sinja u prodajnim centrima ostavljaju namirnice za sve one koji to sebi mogu teško priuštiti, od gradonačelnice Kristine Križanac očekujemo barem da donese odluku javne prodaje starije Superb i uz obećana sredstva koja su preostala od kupnje novog vozila da se pomogne UTIS-u za kupnju vozila prilagođenog invalidima.

Povezani članci

7 Komentara

 1. Ko je ukra gorivo u Dugopolju za škodu.
  Kike koliko puta si se sama dovezla do svoje kušaone na Radošiću s ovim autom svaka ti čast. Počet ću evidentirat da znaš evidenciju ispisivat za pravdat Jadrijeviću.

  15
  2
 2. Kad bi se na temelju rezultata vozilo auto ne bi našu Kiku dopalo ni Yugo 45

  20
  3
 3. UTIS-i i FERAL-i i ostale udruge, evo di idu novci… A vi i dalje molite svoju Kiku da vam pruži siću…

  17
  1
 4. I ti narodni tribunu Miro Bulju si skupa s Jolom (zvani Večernjak) digli rukicu za Kristinino auto, neka ljudi znaju,a nisi nam se pofalio, ajde sada navedi svoje ČINJENICE da vidimo istinu, jesu li rukice bile u zraku za Kristininu SUPERB-u…

  11
  1
 5. Miro Kristini kupio SUPERB-u. HAHAHAHA, nemogu virovat,HAHAHAHA

  9
  1
Back to top button