SportTeme

Gradonačelnica Kristina Križanac ŽRK-u Sinj 10.000,00 kuna – Ragbi klubu Sinj 0,00 kuna za sportske uspjehe

Gradonačelnica Kristina Križanac je donijela odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 10.000,00 kuna Ženskom rukometnom klubu „Sinj“ kao financijska potpora za sudjelovanje na Završnici 1. Hrvatske rukometne lige. Moramo napomenuti da je ova odluka donesena prije nego je ŽRK „Sinj“ imao povijesnu utakmicu, koja je klub dovodi u Prvu rukometnu ligu RH. Uspjeh kluba je izuzetan i novčani iznos koji je udjelila Gradonačelnica je hvale vrijedan.

Međutim, znakovito je da gradonačelnica Kristina Križanac prilikom javnog čestitanja putem Internet stranica Grada Sinja za uspjeh ŽRK Sinj izjavljuje da: „ja kao gradonačelnica Grada želim čestitati na ovom uspjehu igračicama i trenerima, te njihovoj upravi i obećavam da će ovaj klub i nadalje imati podršku Grada.“

Za uspjeh Ragbi kluba Sinj gradonačelnica Kristina Križanac prilikom javnog čestitanja izjavljuje da želi: „iskrene čestitke u nadi da će ovakvih ili sličnih uspjeha biti i u narednim godinama koje dolaze.“

Nigdje Gradonačelnica za Ragbi klub ne daje osobno obećanje da će i ovaj klub i nadalje imati podršku Grada. Je li zbog toga izostala i financijska potpora Ragbi klubu i je li gradonačelnica Kristina Križanac sortira „svoje i tuđe“ klubove unutar ukupne sportske zajednice grada Sinja?

U slučaju Ragbi kluba Sinj moramo navesti da se radi o najvećem seniorskom uspjehu ukupnog sinjskog sporta od osnutka hrvatske samostalnosti.

Očekujemo da će i Ragbi klub nečijom odlukom u Gradu Sinju dobiti sigurno zasluženu jednokratnu financijsku potporu, barem 10.000,00 kuna za postignuti uspjeh.

Ujedno bi Zajednica sportskih udruga Grada Sinja  trebala reagirati da se ova “nepravda” ispravi.

Povezani članci

5 Komentara

 1. Ako proslavu napravite u restoranu ”LUKA”, novci će doći…..

  10
 2. Matić-Borozan pune svoje đepe a večeraje se u kristinibon restoranu na Radošiću. Ragbijaši ako oćete kune dogovorite domjenak u kike.

  10
 3. Da su ragbijaši plesali na stolovima u ređiji ko matic i borozanova nakon izbornih pobjeda nezavisne liste dobili bi i oni pare.
  Uostalom svi znamo da ce to matic i klan borozan potrosit u jednom radoskom restoranu…

  11
 4. Poslati svim klubovima a i zajednici sportskih udruga financijsku inspekciju pa bih se onda sve znalo.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button