Politika

Gradonačelnica Križanac predložila 1. Rebalans proračuna – Grad Sinj u minusu preko 25 milijuna kuna

Gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac je uputila i pozvala na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja 1. Izmjene i dopune proračuna Grada Sinja za 2018. godinu.Ono što je bitno za napomenuti je da većina minusa u Proračunu nastala zbog ne realizacije gradskih i ostalih projekata. Vjerojatno će ova objava pokrenuti politička prepucavanja što donosi eventualno ne izglasavanje 1. Rebalansa.

Naime izvršna vlast je prije svakog rebalansa pa tako i ovog krenula u neformalno objašnjavanje da npr. tete u vrtiću neće dobiti svoja kolektivom zajamčena prava, udruge iz sporta i kulture neće moći „realizirati“ dodatno potrošena sredstva itd. Sjećamo se kada NL dr.Jadrijevića za rebalanse proteklih godina dovlačila na sjednicu Gradskog vijeća predstavnike udruga, prvenstveno iz sporta da vrše pritisak za podizanje ruku za predložene rebalanse koji su se ostvarili u njihovoj realizaciji ali ih oni vijećnici koji su glasali za proračun ne bi u cijelosti podržali u predloženim rebalansima.

Tako je i tadašnji predsjednik KK Alkara Denis Katić izjavio da ne izglasavanjem tadašnjeg rebalansa KK Alkar biti prisiljeni istupiti iz A-1 lige što se naravno nije dogodilo.

Hoće li to i sada biti slučaj ostaje nam za pričekati.

Prve izmjene i dopune Proračuna za 2018:

Prve-izmjene-i-dopune-Proračuna-2018.-savjetovanje (2)

Povezani članci

Back to top button