Politika

Gradonačelnica Križanac „skriva“ švedske ljestve iz Gradske dvorane

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća prilikom postavljanja vijećničkih pitanja, Vijećnik Hrvatske Demokratske Zajednice Marko Križanac je upozorio gradonačelnicu Kristinu Križanac da mu nije u zadanom roku po Poslovniku odgovorila u pisanom obliku gdje su nalaze skinute „švedske ljestve” iz Gradske sportske dvorane „Ivica Glavan Ićo”. Ujedno da se odgovori koliko su Grad Sinj ukupno koštale „švedske ljestve”?

Gradonačelnica Kristina Križanac nije htjela odgovoriti ni kada će dati odgovor niti je dala naznake da će uopće odgovoriti. Vijećnik HDZ-a Marko Križanac je komentirao da sa ovakvim ponašanjem Gradonačelnica prikriva problem i možda je i ona sudjelovala u ovom slučaju skinutih „švedskih ljestvi” iz Gradske sportske dvorane.

Nakon svega postavlja se pitanje uistinu gdje su „švedske ljestve” i tko ih je „jamio“.

Poznato je samo da je određen umanjen broj postavljen u drugi prostor u Dvorani (tzv. atomsko sklonište), ali gdje je završila razlika.

Vijećnik Miro Bulj je NL dr. Jadrijevića na Vijeću nazvao „udruženi zločinački poduhvat“ za grad Sinj i dokle god Gradonačelnica ne da pisani odgovor na ovo pitanje, ona je kao član NL dr. Jadrijevića i izvršna vlast u Gradu Sinju odgovorna za gradsku imovinu pa tako i za ove ljestve, koje očito „skriva“. Hoće li se po ovom pitanju očitovati dr. Jadrijević ili će standardno na pitanja u kojima se nanosi šteta Sinju, odgovarati kao i na Vijeću da „nema pojma“ šta se događa u Gradu Sinju pokazati će vrijeme, uz opasku da dr. Jadrijevića već dugo nema na Gradskom vijeću.

Ujedno se od nedavno po izjavama sportaša koji koriste Dvoranu pojavio problem parketa i da nije propisno postavljen i da se počeo podizati.

Čitava je dvorana rađena netransparentno, neadekvatna je i ovako malu i očito loše napravljenu dvoranu je utrošeno preko 20 milijuna kuna od koje je većina iz Gradskog proračuna. Hrvace su svoju napravile sa „tuđim“ novcem i još je stavili na trošak i održavanje osnovnoj školi, odnosno Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Maligani i dalje bojkotiraju ovakvu dvoranu i ne odustaju od zahtjeva da se Alkar vrati u staru dvoranu.

Netransparentno je postavljena i voditeljica Gradske sportske dvorane Ljiljana Borozan i nepoznat broj zaposlenika. Josip Malbaša kao predsjednik Sportske zajednice Grada Sinja je javno na Gradskom vijeću obećao da će za svako zaposljenje biti provedeno kroz javni natječaj. Tih javnih natječaja još uvijek nema.

Povezani članci

3 Komentara

  1. Koliko su ovi dopiz.. pisanjem o ljestvama, toliko mi nije jasno šta više Kristina ne odgovori di se nalaze ljestve i doviđenja..

  2. Kristina ajde vratite bogat. više te skale i rješite problem.

  3. Ljestve vride 300 tisuca kuna. Sve je ali sitnica nije. Pričaju ljudi da se od jutros puno kombija kraj getroa vrti i iznose drvenu građu i nose u dvoranu. Da nije dosla voda do grla pa se vraća pokradeno??

    4
    1
Back to top button