Vijesti

Gradonačelnica na sastanku u Hrvatskim cestama

Danas je u Hrvatskim cestama u Zagrebu, održan sastanak predsjednika uprave Josipa Škorića, gradonačelnice Grada Sinja Kristine Križanac i rukovoditelja poslovne jedinice Split Nevena Matijevića na temu razvoj prometne mreže u Gradu Sinju. Zaključak je da se u narednoj proračunskoj godini realiziraju projekti uz i na državnoj cesti D219 koja prolazi naseljem Pavići i naseljem u Gornjim Glavicama. To bi značilo da će se pristupiti rekonstrukciji državne ceste od Privije do Hana u Gornjim Glavicama zajedno s izgradnjom nogostupa, uređenju nogostupa od Šuće do Privije, te da će se projektirati rekonstrukcija ceste s nogostupom u naselju Pavići također kao dio navedene državne ceste. U slijedećoj godini očekuju se radovi na rotoru kod “Tendija” na državnoj cesti D1.
Zaključeno je da se mora razvijati prometna mreža u istočnom dijelu Grada Sinja, čime će se rasteretiti državna cesta D1 kroz uži centar Grada o čemu će se potpisati sporazum o aktivnostima koje će se u tom smjeru poduzimati.
Svakako povezanost Sinja u prometnu mrežu Županije je prepoznati okvir strategije razvoja Cetinskog kraja.

Povezani članci

4 Komentara

  1. UZBUNA!
    Kako nas otočki lobij cini glupanima. Razvoj cesta istočnog dijela grada znaci spoj od pilane do masle kako bi Otočani izbjegli Sinj na putu Split. Brnazani budite se. Poslin bi ta cesta išla dalje kroz glavice tj. istočna obilaznica ide. Glavičani nemojte sa bude kasno. Otočki lobij ne miruje. Načelnice ne potpisuj bez pitanja ljudi čije su kuće i njive u brnazama i glavicana.

  2. Jer triba rušiti kuće. Tu su crkva, škola, društveni dom ….A od toga Sinj i Brnaze nemaju korist. Mjesni odbor brnaza se izjasnio protiv.

  3. Kristina ih je zamolila da se slikaju ka ono stat ćemo da gledamo papire i brigamo se..

Back to top button