Vijesti

Gradonačelnica s učenicima OŠ fra Pavla Vučkovića obilježila Dan kravate

Dana 18. listopada OŠ fra Pavla Vučkovića obilježava Dan škole, koji je ujedno i Dan kravate.

Tim povodom učenici petog i sedmog razreda OŠ fra Pavla Vučkovića ulicama Grada Sinj pronijeli su kravatu dugačku osam metara, te su na kraju došli do zgrade Gradske uprave gdje ih je dočekala gradonačelnica Kristina Križanac. Učenici su pozdravili gradonačelnicu sljedećim riječima:

„Poštovana gradonačelnice,

srdačno Vas pozdravljaju učenici i nastavnici OŠ fra Pavla Vučkovića. Danas proslavljamo Dan škole u čast fra Pavla Vučkovića koji se rodio na današnji dan prije 361 godinu. Njegovo je ime trajno upisano u našem gradu kao simbol domoljublja i bogoljublja.

Također, danas obilježavamo i Dan kravate. Budući da kravata potječe od Hrvata, ovu smo, osam metara, dugu kravatu pronijeli ulicama našega grada kao znak domoljublja, slobode i dostojanstva hrvatskog naroda.

Kravata je i znak komunikacije, otmjenosti i kulturne uljudnosti, stoga smo počašćeni i zahvalni što ste nam se pridružili u obilježavanju Dana škole i Dana kravate.“

Gradonačelnica im je čestitala Dan škole i zaželjela puno uspjeha u daljnjem radu, nakon čega je zastava obješena na zgradu Gradske uprave, gdje će ostati do kraja dana u znak obilježavanja Dana kravate.

Povezani članci

Back to top button