Vijesti

Gradonačelnica Sinja na otvorenju Vjeronaučne olimpijade

http://www.sinj.hr/

Dana 02. ožujka 2020. godine u Osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju održana je Vjeronaučna olimpijada.

Natjecanje je počelo kulturno zabavnim programom koji su organizirali domaćini škole. Nakon himne koju je izveo školski zbor, uslijedili su pozdravni govori. Svim sudionicima Olimpijade riječ dobrodošlice uputila je i gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac, koja je ujedno i poručila da su svi pobjednici jer su na natjecanju na ponos Grada, svojih profesora i mentora te svojih roditelja. Prisutne su pozdravili ravnatelj škole domaćina Vranko Perković, sinjski gvardijan fra Ante Čovo, predstavnik Agencije za odgoj i obrazovanje Vlade Matas, provincijalka sestara milosrdnica u Splitu Andrijana Mirčeta te pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić. U ime splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. Marina Barišića prisutnima se obratio don Josip Periš, koji je na kraju i predstavio je ekipe, dao upute o natjecanju i podijelio ekipe po razredima.
Na Olimpijadu se plasiralo 26 osnovnoškolskih i 11 srednjoškolskih ekipa što je ukupno 148 učenika i 37 mentora. Tema natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade za školsku godinu 2019./2020. je Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkova karizma u Hrvatskoj.

Povezani članci

Jedan Komentar

  1. Kad je olimipijada iz matematike ona je subotom i škola radi normalno sve radne dane. Vjeroučiteljsak olimpijada je radni danom i dica taj dan namju školu u toj školi. Tako se priča.

    4
    1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close