TemeVijesti

Gradonačelnica u izolaciji, dogradonačelnici razvlašteni, članovi stožera upitni – tko upravlja Sinjem i kriznom situacijom

Nakon pokušaja da dobijemo informacije službenim putem od Grada Sinja, a zbog izjava gradonačelnice Kristine Križanac koja je svoju samoizolaciju lijepo nazvala rad kod kuće, gdje je među zaraženima po medijskim napisima i član Stožera civilne zaštite, gdje su i ostali po navodima u sustavu rada kod kuće, dogradonačelnici Glavan i Ugrin su “razvlašteni” od Gradonačelnice, postavlja se pitanje tko upravlja Sinjem i ovom kriznom situacijom.

Nije uopće problem rad kod kuće, problem je ako taj rad bude kočio bilo kakvu odluku ili aktivnost koja bi bila na štetu 24 000 sinjana, naših sugrađana.

Gradonačelnica bi mogla privremeno vratiti barem dio ovlasti dogradonačelnicima Glavanu i Ugrinu, ako i oni nisu u samoizolaciji i to u onom dijelu koji zahtjeva operativno djelovanje na terenu u ovoj kriznoj situaciji.

Transparentnost na prvom mjestu, dakle svaki operativni potez se treba prezentirati javnosti, a ne da dezinformacije prevladavaju društvenim mrežama, pa službe iako obavljaju određeni posao, izgledaju kao da zaostaju i previše vremena prolazi do davanja informacija. Crveni križ je navodno isto u problemima zbog sumnje u zaraženost. Svi u sustavu na razini Grada Sinja daju za vjerovati je, dovoljno svoje angažiranosti, ali je li to dovoljno. Je li potrebno izvršiti zamjenu pojedinih osoba koje nisu u mogućnosti dati 100% ili je potrebno timove nadopuniti.

Mnogo je pitanja, malo je službenih odgovora. Gradonačelnice, djelujte odmah i sad, nije dovoljno vaše Obraćanje javnosti u kojem nas pozivate da budemo pribrani i bez panike. Vi ste taj dan bili u doticaju s većinom zaposlenika gradske uprave, jesu li oni sada u samoizolaciji ili na radu kod kuće.

Sve ovo i još puno više trebate prezentirati građanima Sinja.

Povezani članci

10 Komentara

 1. Dobro zašto se KRIJU imena zaraženih osoba??? Je li se na taj način sprječava širenje virusa??? Umisto da postoji i javni spisak ljudi koji su u samoizolaciju, jer sam siguran da ima i takvih koji šeću gradom. A kako netko može znati jesam li i ja možda u samoizolaciji?

  8
  1
 2. Ajde bogati skinite Beroša i stavite Mira Bulja i sve gotovo za dva dana

  5
  1
 3. Konacno ce sinj krenut naprid, konacno niko ne upravlja s njim.

  6
  2
 4. Hvala Bogu, imamo Gradonacelnicu u sjeni, pa bi sve u Gradu tribalo dobro funkcionirati.
  A sada salu na stranu! Ne razumijem zagovaratelje teze da se s imenima zarazenih i onih u.karanteni i samoizolaciji ide u javnost. Ljudima.je tesko i bez takvih prozivanja i sigurno nikoga nisu zeljeli dovesti u opasnost.
  Okanite se bacanja drvlja i kamenja po drugima, gledajte da vi postupate ispravno u ovoj situaciji.

 5. Triba se znat tko su ti ljudi, evo na dnevniku kaže ministar da je od 3000 prijava o kršenju samoizolacije policija ” uvatila” njih oko 1000. Dakle ako ti Iva vidiš mene u Konzuma a znaš da tu ne bi triba bit, obvezna si pozvat policiju.

 6. Bravo za RERU, jer je gradonačelnica imenovala 6 novih članova u stožer!

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button