Vijesti

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pozvao je sve bespravne zakupnike i korisnike poslovnih prostora da u roku od 8 dana dostave ključeve prostora

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pozvao je sve bespravne zakupnike i  korisnike poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Sinja da u roku od 8 dana dostave ključeve prostora u Gradsku upravu.

Naime, uvidom u službenu evidenciju utvrđeno je kako većina zakupnika i korisnika gradskih prostora već godinama nema regulirane ugovorne odnose za prostore i javne površine koje koriste.

Lošim upravljanjem i nenaplaćivanjem korištenja i zakupnine, građanima Grada Sinja nanesena je ogromna financijska šteta s obzirom na to da se o gradskoj imovini nije brinulo pažnjom dobrog gospodara, a oštećen je i gradski Proračun.

Gradonačelnik je utvrdio kako je registar imovine Grada Sinja nepotpun, gotovo da i ne postoji, prostori su se popunjavali bez ugovora, a za dugoročno nenaplaćivanje prostore nije bilo nikakvih sankcija.

Prema riječima gradonačelnika Grad Sinj će učiniti sve da zaštiti gradsku imovinu te će budući  korisnici i zakupci prostora u vlasništvu Grada Sinja morati sukladno ugovornim obvezama iste i ispunjavati.

Bespravni korisnici i zakupnici iz svih navedenih razloga dužni su  isprazniti od osoba i stvari prostore koje koriste zaključno s 19. listopadom 2021. godine te ključeve prostora donijeti u Upravni odjel za gospodarstvo, prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i upravljanje imovinom.

Radi rješavanja imovinsko pravnih odnosa Grad Sinj će krenuti u sudske postupke.

Povezani članci

1 Komentar

  1. I prostori nekih škola su bespravno okupirani a i neki društveni domovi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button