Vijesti

Gradonačelnik Bulj alkarima: zajedno pozovimo Papu Franju na Alku!

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj sa zamjenikom Denisom Bobetom primio je slavodobitnika 307. Sinjske Alke Franu Ivkovića i njegovog alkarskog momka Marija Blajića te pobjednika Bare Ivu Zoricu, njegovog momka  Miljenka Lovrića i pobjednika Čoje Franu Talaju (njegov alkarski momak se ispričao zbog nedolaska). Na primanju je bio i alkarski vojvoda Mario Šušnjara.

Gradonačelnik je čestitao slavodobitniku i njegovom alkarskom momku te vojvodi, pobjednicima i njihovim momcima na junačkom i viteškom držanju dostojnom „naših pradjedova“.

Gradonačelnik je rekao kako ga veseli što je bio nezapamćeni broj, kako domaćih tako i stranih turista, te da se primijeti kako se povećala vidljivost grada Sinja na turističkoj karti Hrvatske.

Napomenuo je kako je na ovogodišnjim probama te na samoj Bari i Čoji bilo više gostiju nego na nekim Alkama.

„Vidljivo je da smo bili dobri domaćini, ostavili smo dobar dojam našim gostima jer smo im prikazali tradiciju, kulturu i naš specifični identitet. Dobro raspoloženje prelilo se svim ulicama i mjestima Sinja i Cetinskog kraja, zadnjih mjesec dana nije bilo slobodnih mjesta ni soba za noćenje u gradu. Restorani i ostali ugostiteljski objekti bili su dupkom pun, Sinj je pokazao da ima potencijal  i perspektivu. Već sada moramo raditi na povećanju turističkih i smještajnih kapaciteta  te biti pripravni na sve veći broj gostiju što je bitno za ekonomski i gospodarski rast i razvoj što će u konačnici rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta što je ključ opstanka i povratka ljudi u Sinj i Cetinsku krajinu“, istaknuo je gradonačelnik Bulj te  se osvrnuo i na dolazak slovenskog predsjednika Boruta Pahora i predložio dolazak Svetog Oca Pape Franje

„ Alka nije samo igra, trčemo je u čast pobjede naših pradjedova nad Osmanlijama uz zagovor naše zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske.

Ta bitka je bila bitka za izvorne kršćanske vrijednosti i nakon 307. godina štovanja i utjecanja našoj Gospi predlažem da svi zajedno i na svim razinama pripravimo put za dolazak Svetog Oca, ako je moguće već iduće godine“.

Povezani članci

Back to top button