Vijesti

Gradonačelnik Bulj na konferenciji: Štitim javni interes, imovinom Grada katastrofalno se upravljalo!

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o poduzetim radnjama po pitanju upravljanja gradskom imovinom.

Istaknuo je kako pojedinci godinama bespravno koriste gradske poslovne prostore u vlasništvu te da  su se oglušili na javni poziv da vrate ključeve tih prostora.

Gradonačelnik je podsjetio da je prije nekoliko dana prvi put, od kada je Grada Sinja, izašla odluka o javnom savjetovanju upravljanja gradskom imovinom.

Upravljanje gradskom imovinom najveći je problem Grada Sinja jer najmoprimci ne plaćaju najamninu, na štetu javnog interesa.

Mi smo prvi koji su poduzeli određene mjere. Nalazimo se ispred Doma mladih u kojoj je teretana koja je najveći je dužnik još od 2004. godine. Današnji direktor škole, tada jedan od članova poglavarstva i vrlo aktivan član vladajuće stranke, ušao je u ovoj prostor i godinama to ne plaća. Ja sam podigao tužbu zbog bespravnog korištenja prostora koji je bio i u podnajmu. Osim toga, ušao sam u ovaj prostor, nakon 20-ak godina, jer od 2014. godine niti kune nije sjelo na račun Grada. Tu se radi već o milijunskim iznosima. Takav način upravljanja imovinom je dovelo do toga da smo gubili novac. Kome je to išlo u džep? Stranačkim prijateljima, naravno, i nebrigom gradskih vlasti’, rekao  je gradonačelnik Bulj te istaknuo kako je Grad Sinj podigao tužbe i za još dva zakupca.

Grad Sinj je, kazao je gradonačelnik na konferenciji podigao i  tužbu za korištenje teniskih terena, jer zakupac nema ugovora za njihovo korištenje, kao i za korištenje prostora oko 800 metara kvadratnih javnog prostora kojeg koristi INA.

Osvrnuo se Gradonačelnik i na prozivanje sinjskog HDZ-a koji ga je prozvao da nije poduzeo korake kako bi Grad Sinj naplatio korištenje prostora uz Gradsku sportsku dvoranu:

Dvorana je u najmu od 2018. godine, a kada sam došao na vlast to je bila prva opomena koja je otišla gospodinu koji je tada bio vlasnik. U tom trenutku  Gradu je bio dužan 120 tisuća kuna. Jednostavno,  ne znam tko je radio tu ispod stola i na čiji račun. Mi poduzimamo sve da zaštitimo našu imovinu, da zaštitimo javni interes i ostat ću pri tome“, kazao je Bulj.

Gradonačelnik je novinarima otvorio derutni prostor bivše teretane čiji zakupac od 2014. godine nije imao Ugovor o zakupu.

Pokazat ću vam kako izgleda taj prostor nakon 20 godina bespravnog korištenja, s nekakvim ugovorima pitaj Boga kako su potpisani i te osobe hodaju normalno Sinjem i nikoga nije briga za to. Netko je već davno morao biti u zatvoru. Ja ovdje sada neću govoriti o troškovima koji su nenaplativi, to ću dati na sjednici Gradskoga vijeća. Tu se radi o desetcima milijuna kuna, to je nekoliko dječjih vrtića. To su troškovi koji su propali, a da ne govorimo o pljačkama koje su se dogodile za vrijeme također kriminalne organizacije vlasti, koja je osuđena kao kriminalna organizacija, od Autoprijevoza, od Dalmatinke, od svih tih stvari koje su nanijeli velike štete našim građanima. Ja sam došao mijenjati stvari i boriti se isključivo i samo za zaštitu javnog interesa“, kazao je gradonačelnik i dodao kako je prije nekoliko ušao u prostor bivše teretane, popisao imovinu i najavio kako će prostor biti ispražnjen.

Gradonačelnik Bulj je rekao kako je on zbog nepoštivanja ugovora prvi „izbacio“ bespravnog zakupca te da će po prvi put u Gradu biti napravljen potpuni popis gradske imovine.

Napomenuo je da se gradskom imovinom do sada kriminalno upravljalo, a kako je njegov zadatak i uloga štititi gradsku imovinu i javni interes te da će to raditi.

Dodao i da Grad Sinj u ovom trenutku ima 22 projekta prijavljena za ITU, od kojih je 16 prihvatljivih te da Gradu za njih treba ogroman novac koji se mogao uprihodovati iz gradske imovine.

Video

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button