Vijesti

Gradonačelnik Bulj na Sajmu pršuta u Sinju: Moramo promovirati našu tradiciju, naše bogatsvo

U Sinju je otvoren 17. Nacionalni sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda, koji se održava danas i sutra u organizaciji Poduzetničkoga centra Sinj.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj na otvaranju u sinjskom hotelu Alkar rekao je kako  trebamo zaustaviti uvozne lobije i zaustaviti uvoz svinja iz drugih zemalja.

„Ako uspijemo dobiti dodatnu vrijednost i dobiti proizvod od hrvatskog  proizvođača onda smo svi uspjeli. Ako ne zaustavimo uvozne lobije i ne dobijemo našu pancetu, pršut i naš kulen onda ništa nismo napravili. Mi moramo napraviti sve da vratimo našu tradiciju i proizvodnju, međutim sve je manje kočaka. Mi kao da se stidimo svoje tradicije. Što se dogodilo sa Zagorom?  Mi moramo napraviti sve da vratimo našu tradiciju i našu proizvodnju. Moramo svi skupa napraviti sve da bude više stoke, a ne da gledamo kako nam šleperi dovoze hranu upitne kvalitete, a naša polja ostaju neobrađena. Milijardu kuna uvozimo svinjetine, a vidimo do čega nas kriza dovodi – do nesamodostatnosti“ rekao je gradonačelnik Bulj  i dodao kako će prezentacija Sajma dogodine održati i u Zagrebu gdje će svi biti obučeni u narodnu nošnju.

Gradonačelnik Bulj dodao je kako se Sinjani ne smiju stidjeti svoje tradicije te kao je nužno promovirati naše bogatstvo.

Pozvao je sve da posjete sinjski 17. Sajam pršuta koji je okupio mnogobrojne izlagače.

Na sajmu sudjeluju proizvođači pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda, predstavnici mesne industrije,  obiteljskih gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i proizvodnjom pršuta te trgovačkih lanaca, OPG-ova i raznih udruga.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button