Vijesti

Gradonačelnik Bulj od Župana zatražio proglašenje prirodne nepogode za Sinj

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj  zatražio je od župana Splitsko – dalmatinske županije Blaženka Bobana da proglasi prirodnu nepogodu na području Grada Sinja.

Svoj zahtjev obrazložio je velikom količinom kišnih oborina koje su pale  od 10.-17. svibnja 2023.g. na širem području Grada Sinja, a uslijed oborina poplavile su  poljoprivredne površine, naročito one u Sinjskom polju.

Obilne padaline nanijele su značajne štete na poljoprivrednim kulturama o kojima će Gradonačelnik moći izvijestiti Župana detaljnije nakon što se voda povuče s poplavljenog područja.

Prema službenim podacima s klimatološke postaje DHMZ – Sinj (Donje Glavice), u periodu od 10.-17. svibnja 2023.g. na širem području Grada Sinja palo je 144 litara kiše po metru kvadratnom.

Još uvijek nema saznanja o visini prve procjene štete, ali po broju poziva zabrinutih građana, i zaprimljenim fotografijama s terena  koje su dostavljene Županu smatra se kako je pričinjena velika šteta na poplavljenim parcelama.

„Prema prvim informacijama, nema ljudskih stradanja, niti šteta na građevinama, ali su nastale značajne štete na poljoprivrednim ratarskim kulturama koje su već danima potopljene pod vodom“, istaknuo je Gradonačelnik u svom Zahtjevu.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button