Vijesti

Gradonačelnik Bulj ponudio nekretninu Centru za rehabilitaciju u Vrlici za razvoj usluge organiziranog stanovanja za korisnike sa sinjskog područja

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je održao drugi radni sastanak s Ivanom Klarić – Kukuz, ravnateljicom Centra za rehabilitaciju ˝Fra Ante Sekelez˝ iz Vrlike gdje je počeo proces transformacije i deinstitucionalizacije Centra na način da se socijalne usluge približavaju zajednici i na taj način postaju dostupnije građanima u potrebi.
Ravnateljica je iskazala potrebu za širenjem van institucijskih usluga Centra gdje bi se korisnicima s našega područja osiguralo stanovanje u manjim stambenim zajednicama na području Grada Sinja, a sve u cilju inkluzije, odnosno stvaranju okoline u kojoj se svi tretiraju ravnopravno, bez obzira na njihove sposobnosti, te im se pružaju jednake prilike za sudjelovanje u svim aspektima društva, baš kao i osobama bez invaliditeta.

Gradonačelnik je, pokazujući iznimnu senzibilnost prema korisnicima Centra, predložio rješenje kako bi se što prije omogućila inkluzija korisnika s našega područja.

„Iznimno je važno da se osobe s intelektualnim teškoćama ravnopravno uključe u zajednicu i pozdravljam ovu inicijativu Centra u Vrlici gdje se nalazi veliki broj korisnika s našega područja. Odmah sam ponudio i nekretninu na području Sinja kako bi korisnici Centra bili što bliže svojim obiteljima i sretnije provodili dane u poznatom okruženju. Na ovaj način, s jedne strane ćemo senzibilizirati cijelu zajednicu za potrebe invalidnih osoba, a s druge strane otvoriti će se i nova radna mjesta za socijalne radnike, psihologe i njegovatelje na našem području“, rekao je sinjski gradonačelnik Bulj.

Ravnateljica Centra za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ – Vrlika izrazila veliko zadovoljstvo današnjim koordinacijskim sastankom s gradonačelnikom i njegovim suradnicima koji im je iskazao razumijevanje i pružio podršku u ostvarivanju ciljeva projekta transformacije Centra u Vrlici..
„Pozivom na suradnju Gradu Sinju u provedbi procesa uvođenja novih socijalnih usluga u zajednicu kao važnom dioniku koji bi mogao osigurati adekvatne nekretnine za organizirano stanovanje i prostor za pružanje usluge boravka za osobe s intelektualnim teškoćama, Gradonačelnik je odmah svesrdno iskazao empatiju za najosjetljivije članove svoje zajednice i pružio podršku projektu te konkretno rješenje dijela zahtjeva.
Neizmjerno sam zahvalna u ime onih koji će uživati plodove zajedničkog rada Centra Vrlika i Grada Sinja te živjeti u svojoj zajednici kao svi drugi njeni ravnopravni članovi“, rekla je Ravnateljica Centra i dodala kako su planom predviđene 2 stambene jedinice za osobe  s intelektualnim teškoćama na području grada Sinja i poludnevni boravak za 20 osoba s intelektualnim teškoćama te pružanje psihosocijalne podrške za 10 osoba s intelektualnim teškoćama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button