Politika

Gradonačelnik Bulj poslao “otvoreno pismo” Vladi RH

Poštovani,

upoznao sam Vas s problemom poskupljenja električne energije od 400 posto u odnosu na prošlu godinu što je ukupno 50 posto prihoda tvrtke „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o“ na godišnjoj razini.

Ovim poskupljenjem upitna je likvidnost tvrtke „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o“ kao jedine tvrtke koja distribuira vodu na području Cetinske krajine, splitskog i omiškog zaleđa.

Poskupljenje će prouzročiti urušavanje, ionako, lošeg gospodarstva na našem području kao i gubitak radnih mjesta.

Napominjem, rijeka Cetina, kao biser Sinja i Cetinske krajine ima veliki razvojni potencijal te proizvodi 40 posto ukupne hidroenergije u Republici Hrvatskoj, a HEP dižući cijene svojih usluga, stavlja „omču oko vrata“ našim građanima i dovodi u pitanje rad naših tvrtki.

U prilog toj tvrdnji navodim činjenicu kako je „Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o“ prošle godine za isporuku električne energije platio 2,3 milijuna kuna, a na ovogodišnjoj javnoj nabavi cijena se popela na vrtoglavih 10,4 milijuna kuna.

Umjesto da se valoriziraju prirodni resursi rijeke Cetine koja daje tri puta više energije Hrvatskoj nego NE Krško vi nas eksploatirate i našim građanima bacate „mrvice“.

Ovo nije molba nego vapaj do neba da ozbiljno pristupite rješavanju ovog gorućeg problema.

Predlažem da Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja raspiše objedinjenu javnu nabava za sve vodovode u Hrvatskoj kako bi se postigla niža cijena isporuke električne energije i tako smanjio udar na džepove naših građana.

Dosadašnjim načinom, pilatovskim pranjem ruku i prebacivanjem odgovornosti pokazujete da su Sinj i Cetinska krajina vaše eksploatacijsko polje.

Otkud Vam pravo da od našega razvojnog potencijala i naših građana napravite robove kojima jedino preostaje da „ugase sviću“.

GRADONAČELNIK:

Miro Bulj

Povezani članci

1 Komentar

  1. triba neko reći, ali Miro otuđen je i taj vodovod i ta čitoća od sinja, naše je samo smeće. Trilj pomako tablu općine u Turjake, otok u svoj plan ucrtao otok desprušu i kerep, dicmo tablu povuka prema sinjskom radošiću itd…itd….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button