Vijesti

Gradonačelnik Bulj potpisao ugovor za Zaželi – faza III, Grad Sinj će zaposliti 30 žena

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je u Splitu potpisao ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za program „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

Riječ je o projektu koji vraća na tržište rada teže zapošljive žene zrelije dobi koje će skrbiti o starijim i nemoćnim osobama, a ovim programom Grad Sinj će zaposliti 30 žena.
Zaposlene žene imat će obavezu brinuti pojedinačno o najmanje 6 osoba u nepovoljnom položaju. Cilj je da svojim radom i aktivnostima poboljšaju kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…).
U okviru svoga rada zaposlene žene pružat će podršku osobama u potrebi kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Projekt traje 6 mjeseci, a partneri u Projektu Gradu Sinju su: Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Split, Centar za socijalnu skrb Sinj i LAG Cetinska krajina.
Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.470.000,00 kuna bespovratnih sredstava iz Programa učinkoviti ljudski potencijali.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button