Vijesti

Gradonačelnik Bulj pozvao građane na današnje otvaranje novog vrtića „Nikolino“ u Brnazama

U Brnazama se danas otvara novi Dječji vrtić „Nikolino“.

Vrtić će danas u 12 sati na svečanosti otvoriti gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, Provincijal  Provincije Presvetog Otkupitelja Iz Splita fra Marko Mrše i ravnateljica Dječjeg vrtića „Bili cvitak“ vrtića Mirjana Pavić.

U zabavnom dijelu programa nastupit će Iva Ajduković i Vatren Maganić, klapa Cetinjanke i Cetinjani, Dječji zbor župe Svetog Nikole Tavelića, Sinjske mažoretkinje i djeca iz vrtića.

Novi vrtić je sagrađen u novoizgrađenoj crkvi Nikole Tavelića na površini od 602 m2 te ima 1000 m2 dvorišta, a u sklopu prostora nalazi se i dvorana.

U novom vrtiću će biti otvorene 4 odgojne skupine (2 jaslične i 2 vrtićke) s velikim multifunkcionalnim prostorom od 120 m2.

Ovo je moderno zdanje koje je opremljeno suvremenom didaktičkim sredstvima koja su prilagođena svim standardima, a u sklopu vrtića osigurano je 20 parkirnih mjesta.
U vrtić je upisano oko 80 djece različite  predškolske dobi, a zaposleno je 10 odgajatelja i 3 druge djelatne osobe.„ Ove godine otvorili smo 7 vrtićkih skupina tako da danas imamo 36 odgojnih skupina i novi Dječji vrtić. Nama su prioritet djeca i njihov razvoj, a otvaranjem novoga vrtića oni će imati sve uvjete za skladan rast i razvoj i presretan sam zbog toga. “, rekao je Gradonačelnik pred otvaranje novoga vrtića i pozvao je sve zainteresirane da dođu na svečanost otvorenja u Brnaze.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button