Vijesti

Gradonačelnik Bulj traži osnivanje nove područne jedinice DV “Bili cvitak”

Zbog najave zatvaranja dječjeg vrtića „Čarobni pianino“ u Sinju gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je Ministarstvu znanosti i obrazovanja poslao dopis za osnivanje nove područne jedinice dječjeg vrtića „Bili Cvitak Sinj“.

U svom dopisu Gradonačelnik je istaknuo kako je zbog novonastalog problema spreman postojeću vrtićku jedinicu u Sinju preuzeti kao posebno područno odjeljenje.

S obzirom na to da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja već jednom izdalo pozitivno mišljenje za proširenjem djelatnosti i rad u promijenjenim uvjetima, Gradonačelnik očekuje pozitivno mišljenje za preuzimanje područne jedinice dječjeg vrtića u Sinju koji trenutno boravi 95 upisane djece.

“Ovim putem apeliramo da se, uvažavajući sve naprijed navedene okolnosti, kao odgovorna osoba zauzmete za osiguravanje provedbe  hitnog osnivanja nove područne jedinice „Bili Cvitak Sinj“ u Sinju, u okviru nove ustanove, a zakonsku proceduru odvajanja ćemo po hitnom postupku pokrenuti i uputiti u vaše ministarstvo na daljnje postupanje.  Također još jednom tražimo da se pozitivno očitujete po našem zahtjevu i da u sinergiji djelujemo zajedno za našu djecu, djecu Sinja”, naveo je Gradonačelnik, među ostalim, u dopisu.

Dopis gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja donosimo u privitku

Povezani članci

Back to top button