Vijesti

Gradonačelnik Bulj: Veliki dan za Sinj – bazen u gradskim rukama!

Grad Sinj potpisom gradonačelnika Mira Bulja i tvrtke H-ABDUCO d.o.o., Zagreb postao je vlasnik prava građenja na Gradskom bazenu Sinj.
Riječ je o kapitalnoj investiciji Grada Sinja od 200.000,00 Eura kojima su se stvorili uvjeti za nova ulaganja na bazenu za daljnji sportski, turistički i gospodarski razvoj grada.


Sve prethodne gradske vlasti su isticale važnost kupnje Gradskog bazena Sinj, ali se tek sada projekt uspio izrealizirati u potpunosti.
Podsjetimo, 2004. godine tvrtki TIM SPORT d.o.o. ugovorom je ustupljeno pravo građenja na predmetnom dijelu kompleksa gradskog bazena, temeljem kojeg su stekli pravo vlasništva nad objektima koje izgrade i dograde.

 


Međutim, tvrtka TIM SPORT d.o.o. je nakon rekonstrukcije bazena dospjela u stečaj, a Trgovački sud u Splitu je objavio natječaj o prodaji prava građenja česticama koje su pripadale TIM SPORTU d.o.o. H-ABDUCO d.o.o., Zagreb je na drugoj elektroničkoj dražbi, kao razlučni vjerovnik realizirao kupnju predmetnog dijela kompleksa bazena, a Grad Sinj jučerašnjim potpisom otkupio sva prava i postao vlasnik.


Podsjetimo, Grad je posljednjih godina koristio školjku bazena s pratećim objektom koji je u funkciji bazena (kotlovnica, svlačionica, strojarnica), temeljem ugovora sa stečajnim upraviteljem tvrtke TIM Sport d.o.o. u stečaju, a sada će Grad moći raspolagati u potpunosti sa svim objektima u službi Grada Sinja i njihovih građana.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button