Vijesti

Gradonačelnik Grada Sinja posjetio je gradilišta na području grada koja su počela s realizacijom

Gradonačelnik Grada Sinja posjetio je gradilišta na području grada koja su počela s realizacijom.

Tako je posjetio gradilište na Planici gdje se završava posljednja faza Izgradnje dječjeg igrališta za kojeg je Grad izdvojio više od 250.000,00 kn.

Gradonačelnik je posjetio Brnaze gdje je u  tijeku izgradnja 715 metara cjevovoda kojom će se na novu vodovodnu liniju priključiti Farma Putnik i drugi objekti koji su na toj liniji. U ovu vodovodnu liniju Grad je uložio 550.000,00 kn iz Fonda naknade za razvoj. Riječ je o dugoočekivanoj investiciji koja je vezana uz Europski projekt koji  za razvoj Farme jednog od najvećih proizvođača mlijeka u našem kraju.

Završeni su i radovi na postavljanju gumene površine na igralištu Osnovne škole Marka Marulića za koju je Grad izdvojio 220.000, 00 kn, a koje će osim učenicima te škole služiti za sport i rekreaciju široj zajednici, a već prethodno su iz sigurnosnih razloga postavljene stepenice i rukohvat s gornje strane ceste prema školi.

Uskoro se pokreću i aktivnosti na uređenju Doma kulture u Brnazama, kao i na uređenju ulice 72. bojne Vojne policije.

Danas je donesena Odluka o odabiru izvođača radova na izgradnje autobusnog ugibališta kod Centra ‘Juraj Bonaći’.

U pripremi je nabava za uslugu idejnog projekta izgradnje nogostupa u Bajagiću radi ishodovanja lokacijske dozvole.

U tijeku je postupak ugovaranja izrade Idejnog rješenja nogostupa od Zorke Macana do spomenika Radošić Gornji radi ishođenja lokacijske dozvole.  Uskoro će se krenuti i s uređenjem  šetnice Lučanima od Bana do ‘Bilih vrila’ i kupališta Bubalo na Sutini kao i uređenjem parking prostora uz groblje u Brnazama.

Danas su otvorene ponude za izradu Idejnog projekta ‘Proširenje groblja u Turjacima’ radi ishođenja lokacije dozvole, a u tijeku je i rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

Sklopljen je ugovor i u tijeku su pripremne aktivnosti radi postavljanja sigurnosne ograde  i rukohvata na prilazima zgrada u ulici fra Pavla Vučkovića (od zgrade HEP-a do Lidla).

Počeli su i radovi na aktivnim bunari Meljača, Miletinac, Grozdač i drugi aktivni bunari na području Grada Sinja.

Povezani članci

2 Komentara

  1. Planica 250.000,00 kuna, izliveno malo betona…
    Škola marka marulića 220.000,00 gumirano cilo igraliste.
    Ko tu koga vara?

    11
    1
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button