Vijesti

Gradonačelnik pozvao službe na pripravnost zbog mogućeg nevremena

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj sukladno Standardnom operativnom postupku za korištenje vremenskih prognoza Državnog  hidrometeorološkog zavoda, izdao je upozorenje za područje Grada Sinja svim redovnim službama koje se zaštitom i spašavanjem bave u redovitoj djelatnosti kao i građanima Grada Sinja.

Posebnu pozornost potrebno je posvetiti najavljenim promjenama vremena od 19. do 21. siječnja 2024. godine,  od strane DHMZ-a, tijekom nadolazećih dana, a koje će se manifestirati kroz prodor vlažnog i zamjetno hladnijeg zraka popraćenog sa olujnim vjetrom te oborinama susnježice i snijega. Nepovoljni hidrometeorološki uvjeti podrazumijevaju snježne oborine s visokim snježnim nanosima, led na prometnicama, nastanak ledenih čepova na vodotocima kao i olujno nevrijeme te posljedice njegova djelovanja koje se odnose na prekid cestovnog prometa ili dugotrajni zastoj na prometnicama, izolacija naselja ili pojedinih dijelova naselja te prekid ili otežana opskrba stanovništva energentima i životnim namirnicama.

Nalažem da  sve nadležne službe budu obaviještene o opasnoj vremenskoj pojavi i budu u pripravnosti obzirom na moguću ugrozu ljudi i imovine na pojedinim područjima Grada Sinja. Sve glavne prometnice će se održavati sukladno operativnim planovima odžavanja državnih, županijskih, te nerazvrstanih cesta na području grada Sinja po prioritetima.

Molim naše sugrađane o da se ponašaju sukladno  Odluci o komunalnom redu i da počiste snijeg ispred svojih ulaza ukoliko padne kako bi se lakše ostvarila komunikacija s glavnim prometnicama,  da se opskrbe s namirnicama na vrijeme, te da zaštite vodovodne cijevi na otvorenom od smrzavanja i pucanja uslijed najavljenih niskih temperatura“, stoji u priopćenju sinjskog Gradonačelnika.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button