TemeVijesti

Gradonačelnik Trilja posjetio općinu Mönsheim pokraj Stuttgarta

Izvor: https://www.vecernji.hr/vijesti/predstavnici-grada-trilja-posjetili-su-opcinu-monsheim-pokraj-stuttgarta-1664368

Gosti iz Trilja imali su prilike posjetiti upravne odjele u općini te se iz prve ruke upoznati s funkcioniranjem njemačke administracije. Zanimljivo je da i jedni i drugi veliki značaj pridodaju zaštiti okoliša i čuvanju prirodnih resursa. Gosti iz Trilja imali su prilike vidjeti i poznati golf klub u Mönsheimu, naziva Stuttgarter Club Solitude, koji jedan od poznatijih u Njemačkoj, s 18 rupa, na kojemu se održavaju i masters turniri.

Predstavnici Grada Trilja, gradonačelnik Ivan Bugarin i član Gradskog vijeća Tihomir Grubišić posjetili su Općinu Mönsheim pokraj Stuttgarta. Goste iz Hrvatske dočekali su načelnik Općine Michael Maurer te članovi Općinskog vijeća, Hubert Kleiner i Walter Knapp. Inicijativa susreta potekla je od strane GK RH Stuttgart, a programu je nazočio Ivan Sablić, generalni konzul. Goste iz Trilja domaćini su dočekali u općinskoj vijećnici gdje je održan program dobrodošlice. Nakon uvodnog dijela i upoznavanja, u radnom dijelu je održano više razgovora i prezentacija, a domaćini su predstavili općinu, njene gospodarske i prirodne potencijale. Međusobno su razmijenili iskustva u funkcioniranju lokalne uprave, upoznali su se s upravljanjem, administrativnom i organizacijskom strukturom.

Posebno su razgovarali o socijalnim i društvenim programima na lokalnoj razini, planiranju razvoja poduzetništva i gospodarstva, gospodarskim zonama, građevinskim projektima, projektima s ciljem podizanja kvalitete života i standarda građana. Utvrđeno je da i jedna i druga jedinica lokalne samouprave imaju određene sličnosti u upravljanju, da su potrebe svih građana u današnje vrijeme iste, a to je osiguravanje kvalitetnih uvjeta za mlade obitelji, vrtiće, škole, u kojima isti mogu planirati svoju budućnost.

Gosti iz Trilja imali su prilike posjetiti upravne odjele u općini te se iz prve ruke upoznati s funkcioniranjem njemačke administracije. Zanimljivo je da i jedni i drugi veliki značaj pridodaju zaštiti okoliša i čuvanju prirodnih resursa. Gosti iz Trilja imali su prilike vidjeti i poznati golf klub u Mönsheimu, naziva Stuttgarter Club Solitude, koji jedan od poznatijih u Njemačkoj, s 18 rupa, na kojemu se održavaju i masters turniri.

Zanimljivost je da godišnja članarina za ekskluzivne članove kluba iznosi i više desetaka tisuća eura. Gosti iz Trilja su također imali prilike predstaviti Grad Trilj, održali su prigodne prezentacije i predstavili planove o budućnosti Trilja, kao mjesta kvalitetnog za življenje s perspektivom zapošljavanja, dobrih uvjeta života s obzirom na infrastrukturu, dječje vrtiće i škole, te izuzetno lijepom prirodom, kao dobrom logističkom povezanosti i blizinom obale. Dogovoreni su daljnji zajednički kontakti i razmjerna. Gradonačelnik Bugarin pozvao je njemačke prijatelje da posjete Trilj na ljeto, za vrijeme održavanja blues festivala od 02.-03. srpnja, poznatog Thrill festivala na kojemu će ove godine nastupiti jedna od najvećih svjetskih gitarističkih zvijezda Robben Ford.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button