Vijesti

Gradsko natjecanje mladih HCK u sinju 2023.

Jučer,4. ožujka u organizaciji GDCK Sinj održano je Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na kojem su učenici sinjskih osnovnih i srednjih škola pokazali odlično znanje iz povijesti Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta, te pružanju Prve pomoći ozlijeđenim osobama. Natjecanje se prema pravilima odvijalo u dvije kategorije, i to kategorija Podmladak za učenike osnovnih škola, te kategorija Mladež za učenike srednjih škola.

Natjecanje koje se istovremeno odvijalo u cijeloj Hrvatskoj, prvenstveno ima edukativni karakter gdje djeca naučeno znanje mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Potrebno  je napomenuti da se znanje prve pomoći na natjecanju pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.

 

Milijuni ljudi svake godine bude ozlijeđeno u radnim aktivnostima, prometnim nesrećama, elementarnim nepogodama ili u ratnim zbivanjima. Sve ove situacije se, na žalost, događaju i kod nas, stoga je pružanje pravovremene i adekvatne prve pomoći od izuzetne važnosti.

 

Natjecanja mladih HCK održavaju se od 1996. i na njima je do sada sudjelovalo više od 120 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola. Najveći broj volontera pridružuje se Hrvatskom Crvenom križu upravo nakon natjecanja mladih.

Pobjednici ovogodišnjeg Gradskog natjecanja Mladih HCK-a  Sinj su u kategoriji podmladak učenici OŠ fra Pavla Vučkovića koje vodi mentor učitelj Filip Ratković, te u kategoriji mladeži učenici Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju koje vodi mentor Ištvan Kerekeš.

Ove ekipe će nas predstavljati na Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se ove godine odvijati u Dubrovniku 31 ožujka. i 1. travnja ove godine.

Pobjednici svih Međužupanijskih natjecanja plasirat će se na Državno natjecanje mladih HCK koje se tradicionalno odvija u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa, traje četiri dana i prilika je za stjecanje novih znanja i vještina, stvaranje novih prijateljstava, upoznavanje kulturne i prirodne raznolikosti naše zemlje i pridruživanje Hrvatskom Crvenom križu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button