Vijesti

Gradu Trilju stigao traktor vrijedan stotine tisuća kuna – Grad Sinj ne može dobiti ni „frezu agriu“

Grad Trilj je dobio od Ministarstva traktor Landini 110 s malčerom, za košenje uz nerazvrstane ceste i uređenje zelenih površina, pohvalio se s pravom triljski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Šipić koji je prvi i napravio probnu vožnju.
Najava je da će nabaviti i ralicu koja će služiti za čišćenje ulica, a moći će se ugraditi na traktor.

I po ovom pitanju Grad Trilj debelo „šiša i kosi“ Grad Sinj. Gradonačelnica Kristina Križanac, zamjenici Denis Glavan i Zlakto Ugrin i NL dr. Jadrijevića po ovom i drugim pitanjima ne znaju ili ne žele gradu Sinju nabavku ovakvog oruđa koji je prijeko potreban Sinju i njegovoj veličini i značaju kao centru Cetinske krajine, naspram Trilja. Postoji gradska firma Kamičak d.o.o. koja je upravo stvorena i za ovaj posao i koja održava između ostalog i sportske objekte. Najavili smo da će i Općina Otok dobiti sličan traktor za svoje potrebe.

Možda neaktivnsot gradske vlasti na čelu sa NL dr. Jadrijevića leži u tome da čišćenje gradskih površina koje su pod snjegom prepušta „drugima“ i na takav način se iz proračuna svake godine „izvlači“ stotine tisuća kuna.

Slikovito je da Grad Sinj ni „frezu agriu“ ne može dobiti za svoje potrebe od državnih institucija i ovakva gradska politika vodi Sinj u stanje potpune političke odsutnosti i odmak od realnog stanja stvari u RH.

Povezani članci

33 Komentara

 1. Trilju novi traktor, a Sinju Triljsko smeće. Živila gradonačelnica i ostali sateliti.

  14
  2
 2. Miro Bulj ima frezu agriu u dobrom stanju neka pokloni Sinju ako se usudi, ili neka je dotra Jadrijeviću u ordinaciju i reče: prijatelju evo doniram Sinju kada nisi ništa ti nabavijo, meni ionako netriba ja sam se osigura do kraja života na gluposti sinjana.

  17
  3
 3. Sramite se svi u Sinju bavite se Vicom Buljanom i bistama i imenima i partizanima i ustašama i radite jedni protiv drugih. Šipić nije ima protukandidata za gradonačelnika kad je ekipa svatila šta im to donosi a mi u Sinju jedni drugima kopamo oči.

  13
  3
 4. HDZ je 91. osakatio općinu Sinj odvajanjem okolnih sela i davajući im značaj velikih općina. Sve ovo današnje rezultat je tog sakaćenja prije gotovo 30 god. I nikako nezaboravimo da su sinjsko vlastodršci spremni prodati grad za jedan burek, nebitno ko vlada. Svi su oni tu da riješe sebe i svoje familije. Gadi mi se di živim.

  10
  5
 5. I Miro Bulj i dr. Jadrijević ulažu u bosansko-hercegovačko školstvo, naime djeca im studiraju u Mostaru…

  7
  2
 6. Šipić će glasove za sljedeći mandat u Saboru, ako bude na listi, tražiti i u Sinju, a šta je za Sinj napravio!? Ništa! Sve vuče u Trilj!

  8
  5
 7. Nekad smo imali Trg Cetinske krajine koji je simbolizirao zajedništvo tog dijela Dalmatinske Zagore. Sad je taj trg simbol čega?

  3
  3
 8. Kladim se da će dobromajerni teolog Šipić od sad sam ovim traktorom razgonjati triljsko smeće nama sinjanima pod nos.
  Sinj = smetlište otoka, trilja, dicma i hrvaca

  6
  5
 9. Šta ste ljubomorni na šipića i trilj. čovik radi za svoje misto i gotovo, sinjani nađite svog hdzeovca pa će te vidit traktora. Čistoća je zajednička i smeće se po dogovoru odlaže na mojanku 5 gradova i općina.

  10
  2
 10. Aeroklub Sinj posuđuje SVOJ malčer sa Piketa za potrebe uređenja športskih i drugih površina, sportskim udrugama ali i Kamičku i tako već nekoliko godina. Dobro šta je davao dok je Ugrin bio “na poziciji” u Gradu ali kako to daje i sada kad je on “razvlašten”?

  6
  5
 11. Luka, čistoća je zajednička kad trilj treiba stavit svoju direktoricu i poslat smeće sinjanima pod nos.
  Amo sad okrenut, direktor će bit sinjanin a smeće pet općina će se odlagati uz gospodarsku zonu čaporice, pa zajednička je čistoća, ne vidim problem.

  7
  1
 12. orokopo dr. Jadrijević je proda Čistoću i stavio Smolju svoga za direktora Vodovoda da bi Trilj stavio svoje to se nikada prije nije dogodilo. Jadrijević je za svoj interes rasproda Sinj i njegovu vrijednost i sada je Trilj glavni grad cetinske krajine koliko mi to htjeli ili ne. Sve ide u Trilj

  5
  1
 13. Luka, nažalost slažem se. Ali sve je opet u sinjskim rukama, treba izdvojiti čistoću i vodovod sinj od njih ostalih. Pa ne trebaju sinju te općine nego ne sinj za svoju korist.

 14. Nema u sinju političara koji bi imao petlje da to napravi kad je okolo skoro sve HDZ. Neznam bili reka da moramo ali vidi se da moramo očekivat hadzeovog kandidata u Sinju i da on bude najveći u cetinskoj krajini pa da ovi okolo budu miševi i da onda Sinj dočeka svoj red na državnu kasu, ali sinjani neće već 4 put HDZ.

  3
  2
 15. Stvarno se ne mogu načudit ovim komentarima tipa da Triljani svoje smeće deponiraju u Trilju, di li već, Otočani isto tako… Pa mater mu milu, ako ćemo već tako onda neka i Sinj crpi vodu, recimo iz Gorućice, a ne s Rude i Kosinca! Imamo problem Kukuzovca, odnosno Mojanke! Treba li nam još jedan recimo Gardun ili Podi?! Probleme treba RJEŠAVATI, a ne ih GOMILATI!

  10
  1
 16. Kosinac je u Sinju i opet s njega ide vođa u Dicmo Itd. Nemamo mi bas nikakve koristi od okolnih općina ali one itekako igraju igru s sinjem.

  4
  3
 17. Majox, onda udrimo rampe na granice općine i zatvorimo se pa nek konačno živimo kao svoji na svom! Poslujmo samo s onima koji će nam nešto dat, a da mi njima nećemo zauzvrat ništa! Stvarno pišete budalaštine i s takvim razmišljanjem (nažalost, ono nije bitno drugačije ni kod lokalnih vođa) pravo je čudo šta Sinj kao grad i općina ne cvitaju! Pa stranci nam se čude kako smo nerazvijeni s obzirom na prirodne resurse! Baš čudno s obzirom na kojem smo nivou svijesti!!!

  4
  1
 18. Hahaha…najjače mi je kad vidin da se Sinjani bune šta drugi odlažu smeće na njihovo odlagalište, i onda još traže krivce u okolnim mjestima. Potražite odgovor kod vaše gradonačelnice koja je sve to odobrila!

  3
  1
 19. I.I.I Ti si očigledno neki mudrac. Odlagalište nije Sinjsko, nego svih nas. Ali nemože više primat ni svoje smeće pa bi se mogli svi malo aktivirat da se sanira, a ne rugat se. Nije ni u redu da svi okolo imaju svoja odlagalista, ali ovaj problem je malo širi i bez gradonačelnice, ona neka se poklopi ušima i zapita se. Najlakše napisat HA HA HA

 20. Trilj nije grad kao Sinj. Medjutim, Trilj je puno ljepši, ima više zelenila, ima izlaz na autoputu, blize je Splitu, ima više potencijala za razvoj nego Sinj.. Najveći problem Sinja su loši ljudi u njemu, puni zavisti, ogovaranja.. Zato mi je drago da hrpa djece i mladih u Split putuju u škole. Sinj je uvijek bio zadrt.. Za 3-5 godina Trilj će postati najbolje mjesto za život u cijeloj zagori.

  3
  2
 21. Filo nije ni Trilj imun od te zdrtosti o kojoj pričaš, dapače! A da mi (cetinjani) nismo takvi i Sinj i Trilj i cila Cetinska krajina bi cvitali! Znači nije problem ni u gradonačelnici, ni gradonačelniku, fratru ni doktoru, problem je u NAMA!
  Btw, zaboravio si spomenit Cetinu koja protječe kroz Trilj…

 22. Perkane, od rec da su elektrane šta su dodijeljene općinama oko i sinjske. Može, neka nam te općine šalju lovu u Sinj. Znam pričam pizdarije, samo ti želim dokazati zablude o kojima pričaš. Okolne općine uzmu od Sinja šta im pase u Sinju, kad im ne pade soliraju.

 23. Tujo…Sinjem su se okoristili svi, a sad peru ruke. Stare obaveze i zajednički problemi Sinju, a med i vrhnje njima. Da ne spominjem sinjsku bezličnu vlast. Jad i bijeda.

 24. Perane, najgore od svega šta su svi spremni prodati bilo koji interes grada za najmanju osobnu korist. Ali bas svi. I ne samo da su spremni, to konstantno rade.
  Tako Sinj polako postaje nebitna točka na karti, sredstvo trampa za zaposliti nečijeg sina, nečiju ženu, za dobit bolje plaćenu uhljebnicku poziciju.

 25. Gledaj onih 50-60 u općini, samo brojevi za isplatit placu. Borba za planove i projekte grada malo sutra …. samo planovi i projekti pojedinaca i njihovih familija. Nebitna stranka ili resor.

 26. Ma nije li ono tema bila da je Trilj dobio traktor!?? Bravo Šipiću i vodstvu Trilja a mi sinjani plačimo. “Izraele u tebi je propast tvoja” stoji zapis od proroka.

  5
  2
 27. Trnu, nema Šipic s tim veze. Ako si HDZ općina, država kaže NA! UZMIDER! Ako nisi HDZ, onda pravac Irska, Njemačka, Švedska. To je nepravda ovo sistema, jer ako išta misliš glavom ne mos dat glas …

  2
  3
 28. Naprosto nije tako Đula pljuje po hdzu ali od hdza županije i države dobija sve šta upita naravno kad pripremi papire i đula dobija traktor nešto manji ali dobija dakle u sinju je sve prokleto i čudno.

  4
  2
 29. Otok ima dožupana, to šta je 4 godine načelnik nezavisan, ništa ne minja na stvari.

  3
  1
 30. Ivan. Đula ne pljuje po kradezeu, nego po uhljebima, što su radili samo za sebe i svoje. Pa zar triba pričati priče i kuditi hdzeovce. Oni su uništili sve ove godine, Sve što su očima pogledali. Poanta je i čist dokaz da nije bitna stranka NEGO JE ČOVIK I LJUDSKOST U PITANJU, A TO Đula osobno posjeduje.

  1
  2
Back to top button