TemeVijesti

Gradu Trilju ukupno 750.000 kn iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gradu Trilju je dodijeljeno 750.000 kn preko Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške brdsko-planinskim područjima.

Iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Grad Trilj dobio je 300 tisuća kuna za obnovu za projekt rekonstrukcije i uređenja Gradskog parka Trilj.

U prvoj fazi uređen je nogostup i parkirališna mjesta uz županijsku cestu do parka, a u drugoj fazi uređivat će se sam park što je projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna. Najprije slijedi uređenje i izmicanje fontane što predstavlja najzahtjevniji dio uređenja parka i za što će biti utrošena sredstva dobivena od Ministarstva dok će nastavak uređenja uslijediti po osiguranju sredstava. Cjelokupan projekt uređenja Gradskog parka Trilj bit će predmet javnog savjetovanja.

Iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima Gradu Trilju dodijeljeno je 450 tisuća kuna za rekonstrukciju unutarnjeg prostora Doma kulture.

Projekt uređenja Doma kulture također je podijeljen u dvije faze. U prvoj fazi za koju je postupak jednostavne nabave proveden uredit će se fasada i krovište uz zamjenu vrata i prozora u što će biti uloženo oko pola milijuna kuna. U drugoj fazi koja je bila predmet natječajne prijave Ministarstvu i za koju se navedena sredstva i dodijeljena uslijedit će početna faza unutarnjeg uređenja.

Povezani članci

3 Komentara

  1. Zlatni nogostupi ‘njihovim’ općinama a npr. kroz glavice gornje dica do škole gledaju di će poginuti. I ove se ponavlja 150. put, čije je to ministrstvo…. hrvatsko ? ili samo određenih općina? Kroz hrvace isto upravo minjaju dobre nogostupe novima, a sinju ostaju zapušteni odvodni kanali za šetnju uz cestu. Nepravda na kvadrat.

  2. Nećete vi u glavicama dobit ništa dok ne budete za adz. Vi ste za jadrijevića i dobili ste kavu i imate Milanovića.

    1
    2
  3. Kupus, pravi si kupus ka i hdz, sdp, doktor i svi ostali uhljebi. Sve vas poser…. Pozdrav iz Glavica.

Back to top button