Politika

Gradu Vrlici 750 tisuća kuna od Ministarstva – Gradu Sinju samo 250 tisuća kuna, “što na to kaže Miro Bulj”

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima.

Gradu Vrlici za dva projekta odobreno je čak 750 tisuća kuna najviše u Cetisnkoj krajini – 500 tisuća za sanaciju Kuće bratovštine II. faza i 250 tisuća za sanaciju Stojića mlinice kod vrličke Česme.

Gradu Sinju Ministarstvo je dodijelilo najmanje u Cetinskoj krajini, samo 250 tisuća kuna za izgradnju sabirne ulice u ex vojarni Ivaniša Nelipića, a Gradu ukupni projekt već deset godina stoji van funkcije i ne služi sinjanima ničemu.

Grad Trilj dobio je 650 tisuća kuna, Općina Dicmo je dobila 550 tisuća kuna, Općina Otok dobila je 300 tisuća kuna i Općina Hrvace dobila je 300 tisuća kuna.

Što se događa da Grad Sinj ovako porazno „osvaja“ proračunska sredstva iz Zagreba?

Grad Sinj ima više stanovnika od svih spomenutih gradova i općina zajedno. Kada bi išli logikom da HDZ vlada državom i ne da Sinju sredstva jer u Sinju nije na vlasti HDZ, zašto je Općina otok dobila 300 tisuća kuna, a u njoj je nezavisni načelnik g.Đula i nekoliko puta ima manje stanovnika nego Sinj. G.Đula je očito dobro izlobirao i ovaj put sredstva za svoju općinu i o tome smo pisali već više puta.

Koga ima grad Sinj, očito nikoga. Gradonačelnica Kristina Križanac već dokazano ima dobre odnose za regionalnom i državnom razinom, ali „kuna“ za Sinj ima jako malo po toj osnovi, dr. Jadrijević je već dokazano davno „digao“ ruke od Sinja i za vjerovati je da će po četvrti put za sljedeće lokalne izbore 2021.g. provati prodati priču još jednom sinjanima sa drugim kandidatom.

A Miro Bulj, Miro Bulj da je sada u koaliciji sa bilo kojom vlasti u Zagrebu bi mogao pomoći Sinju, ali njemu je draže „mašklinom“ pokazati premijerima što ih čeka kada stupe na njegov „teritorij“ –   Dalmatinsku zagoru, možda će sljedeći put početi i cestarinu naplaćivati sa „mašklinom“.

Sinjani će se očito morati zbog “lex sheriffa” strpjeti još dvije godine do sljedećih lokalnih izbora.

I Općina Otok kupuje traktor za uređenje javnih površina „državnim novcem“ – Grad Sinj opet „u ništa“

 

Povezani članci

4 Komentara

  1. Pa koliko ovo Miro i MOST imaju jumbo plakata i reklama na imbexu itd…Oni koji su napadali sve da troše novce na promidžbu… Bojin se paštetu otvorit da mi ne izleti miro sa mašlikon i počne kopat po pločicama u kužini… Miro jednako Jadranka

  2. Ja ću ove godine na Mijovila kupit dva mašklina neka mi se nađu kad me Miro zovne na prosvjede.

  3. Mašklin bi se moga proda kao brend u EU… Npr..tetovaža ili kad momak traži curu i oće se ženit, da je privuče sebi mašklinom…

  4. Ma zanimljivo kako je za sve loše u Sinju kriv Miro Bulj! 😂😂😂😂

    4
    1
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button