Vijesti

Gužve u Sinju – „pametni semafora nema na vidiku“

Danas, a i inače za ove dane su u gradu Sinju velike prometne gužve. Fotografiju jutrošnjih gužvi nam je poslao ogorčeni čitatelj Sinjske rere i podsjetio na obećanje „pametnih semafora“ od strane gradske vlasti. Napomena čitatelja je da su pješaci na „sinjskom rotoru“ glavni problem svih zastoja kroz centar Grada.

Početkom godine vijećnik SDP-a Nikola Vučković je postavio pitanje Gradonačelnici na koji će se način riješiti problem u Vukovarskoj ulici i to problem “sinjskog rotora” i raskrižja ispred zgrade „općine“.

Po tadašnjim najavama i odgovoru gradonačelnice Kristine Križanac, taj problem bi trebao postati prošlost već do dana Alke i Velike Gospe!

U odgovoru koje je dostavljeno svim vijećnicima, gradonačelnica Kristina Križanac obećaje izmještanje pješačkih prijelaza 80 m od rotora i izgradnju pametnih semafora na mjestu današnjeg križanja ispod zgrade „općine“.  Nema drugog rotora na tom mjestu, jer su analize pokazale da je opcija pametnih semafora bolja za reguliranje prometa. Sve skupa bi trebalo biti gotovo do dana Alke i Velike Gospe, a time i riješene prometne gužve u centru grada, tada je odgovorila Gradonačelnica.

Je li se radilo o danima  Alke i Velike Gospe, 2019.g. ili nekoj drugoj godini nije za sada jasno iz odgovora.

 

Povezani članci

4 Komentara

  1. “Riješimo” jedan problem i dobijemo 3 nova! Da vas podsjetim… Rješenje problema je bilo u samom početnom projektu rotora, međutim g. Željko Prelas je izgleda ispao budala kad je inzistirao na POTHODNIKU ZA PJEŠAKE! I tako, struku redovito pobijedi politika, a mi to sve toleriramo

    6
    1
  2. Nakon svih podviga stručnjaka koji odrađuju projekte od vitalne važnosti za grad (čast iznimkama), sve češće ponavljam onu “staru” sinjsku: Sinju grade, od davnina smrade, u tebi se živjeti ne dade! Nažalost, pokazuju to naši mnogi koji su otišli negdi di se bolje živi.

    5
    1
Back to top button