Vijesti

HDZ-ov vijećnik Božo Župić „uređuje“ cestu na Radošiću

HDZ-ov vijećnik u Županijskoj skupštini Božo Župić na protekloj 14-toj sjednici na aktualnom satu je upozorio kako županijska cesta kroz sinjsko naselje Radošić derutna i nemoguća za prometovanje. Kazao je kako je prije četiri godine planirana izgradnja nove ceste kroz Radošić, no ista je ispala iz planova.

Pročelnika Županijske uprave za ceste Split Petra Škorića pitao je može li se što poduzeti po pitanju obnove postojeće ceste te, ako može, kada bi to moglo biti.

Pročelnik Petar Škorić kazao je kako Županijska uprava za ceste od Grada Sinja nije dobila službeno očitovanje o stanju ceste i potrebi njene adaptacije u ovoj investicijskoj godini, no dodao je kako će se kroz idući rebalans proračuna Splitsko – dalmatinske županije osigurati sredstva za najnužnije popravke postojeće ceste kroz Radošić, što je sada i učinjeno.

Upitali smo Božu Župića koji se sad trenutno radovi izvode:

Cesta će se obnoviti na najkritičnijim mjestima te se planira u idućoj godini presvući u cijelosti. Što bi bilo minimalno 5 metara širine a to je dovoljno i zadovoljavajuće za mještane Radošića. Zahvaljujemo Petru Škoriću  na ispunjenom obećanju, kazao je Božo Župić.

Za napomenuti je i da je amandmanom vijećnika MOST-a u sinjskom Gradskom vijeću Petra Župića osigurano 150 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukcije opasne ceste Pazar – Radošić do „Joskana“ koja je u nadležnosti Grada Sinja. Bilo bi idealno kada bi se županijski dio ceste od „Joskana“ prema Kukuzovcu i sinjski dio ceste od Pazara do „Joskana“ simultano renovirao sljedeće godine i tada bi mještani Radošića uistinu riješili dugogodišnji problem lošeg stanja ceste koja vodi prema Gradu. Poznavajući stanje u Gradu Sinju za sada je to teško očekivati od gradonačelnice Kristine Križanac.

 

 

Povezani članci

1 Komentar

  1. Hehe Bože sad kad si napravija cestu jel zoveš na feštu u subotu ili se moram javiti Kristini.

    4
    3
Back to top button