Vijesti

HDZ Sinj – obilježena 24. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

foto i tekst: GO HDZ Sinj

Danas 10. prosinca 2023. godine obilježava se 24. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja HDZ-a i  počasnog alkarskog vojvode.

Tim povodom izaslanstvo GO HDZ-a Sinj, predstavnici Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak i drugih braniteljskih udruga, predsjednici HDZ-a općina i gradova Cetinske krajine, predstavnici Viteškog alkarskog društva te brojni članovi i građani pred bistom dr. Franje Tuđmana na istoimenom gradskom trgu, položili su vijence i zapalili svijeće, nakon čega su sudjelovali i na svetoj misi zadušnici za pok. predsjednika Tuđmana, koju je predvodio gvardijan  Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske, fra. Marinko Vukman.

Obraćajući se okupljenima predsjednik sinjskog HDZ-a Igor Vidalina  zahvalio je svima što čuvaju spomen na lik i djelo  prvog predsjednika koji je u zajedništvu hrvatskog naroda i uz hrabrost hrvatskih branitelja oživotvorio višestoljetni hrvatski san o samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj. Između ostalog kazao je: “Dr. Franjo Tuđman u nacionalnoj memoriji ostat će upamćen kao najveći državnik koji je hrvatski narod imao kroz svoju bremenitu povijest. Nažalost i danas ima onih koji ne žele odati počast i poštovanje prvom hrvatskom predsjedniku, kao ni žrtvama partizanskih i komunističkih zločina Husine jame na Kamešnici. Još žalosnije što oni danas u Sinju sjede u koaliciji s gradonačelnikom Mirom Buljom, vode i upravljaju naš grad. Hvala predsjedniku Tuđmanu – samostalna i demokratska Hrvatska, njegov je živi spomenik. Neka tako i ostane, i neka predsjednik Tuđman svima bude inspiracija kako i danas u miru svatko na poljima svog djelovanja trebamo graditi i snažiti naš grad i Domovinu. U svemu tome neka nam misao vodilja i poticaj budu predsjednikove  riječi: „Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što“.  Neka mu je vječna hvala i slava!“.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button