Politika

HDZ Sinj priopćenje – Prijedlog za povećanje plaća zaposlenicima gradskih ustanova i tvrtki

Klub vijećnika HDZ Sinj, danas je na usvajanje Gradskom vijeću uputio prijedlog Zaključka o zauzimanju stava o nužnosti povećanja osnovice plaća zaposlenicima gradskih ustanova  i tvrtki od 01. siječnja 2023. godine za 16,7 % ili više, budući brojni radnici u gradskim tvrtkama i ustanovama primaju minimalac u iznosu od 3.750 kuna.

Prijedlogom se ukazuje na  aktualnu  energetsku krizu uzrokovanu ratom i ruskom agresijom na Ukrajinu, visoki porast troškova života i inflaciju, uslijed koje je građanima, a posebno radnicima s najnižim plaćama u  mnogočemu otežan život i normalno funkcioniranje, a posebno skrb o osnovnim životnim potrebama –  briga o djeci i kako prehraniti obitelj.

Već smo pisali o tome kako je  Miro Bulj od 01. srpnja ove godine povisio iznos naknade Ugovora o djelu svojoj političkoj savjetnici s iznosa od  8.958,oo kn na 10.451,39 kuna, što predstavlja povećanje  od 16,7 posto.

I tada smo kazali, te to ponovno ističemo kako nam je žao što se Miro Bulj  pritom nije sjetio da su troškovi života porasli i građanima Sinja te ostalim zaposlenicima pod „kapom“ Grada, npr. svim vrijednim tetama i drugom osoblju u  vrtiću koji čuvaju našu djecu a rade u pretrpanim skupinama, sinjskim vatrogascima koji svakodnevno riskiraju svoje živote za opće dobro i imovinu, ostalim zaposlenicima gradskih tvrtki i ustanova  koji čiste i održavaju naš Grad i brinu o nesmetanom funkcioniranju i odvijanju života.

Vjerujemo i nadamo se kako gradonačelnik Miro Bulj s visokim primanjima saborskog zastupnika, sa zastupničkim paušalom i naknadom za odvojen život, sa  svim privilegijama gradonačelnika nije zaboravio, koliko je na današnju inflaciju teško preživjeti od prvog do zadnjeg dana u mjesecu s 3.750 kn i pritom još hraniti obitelj i školovati djecu.

Stoga od gradonačelnika Mira Bulja (kojeg je prilikom primopredaje  na računu dočekao iznos od  30 milijuna kuna) i koalicije SDP- MOST u Gradskom vijeću,  očekujemo da prihvate ovaj prijedlog  i tako zaposlenicima gradskih  ustanova i tvrtki omoguće povećanje plaće za 16,7 posto ili više, tako zaštite njihova radnička i socijalna prava i kupovnu moć te im omoguće da dostojanstveno žive od svog rada.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Prijedlog za povećanje plaća zaposlenicima gradskih ustanova i tvrtki_9.11.

Prijedlog Zaključka o zauzimanju stava, povećanje plaće 16,7 posto zapsolenicima gradskih ustanova i tvrtki

Povezani članci

Back to top button