Politika

HDZ Sinj priopćenje – Tezgarenje u proračunskoj režiji gradonačelnika Bulja

Zadnja sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja razotkrila je sve karte i jasno prokazala novu koaliciju u gradskom vijeću između MOST-a i SDP-a, čiji je predsjednik i vijećnik Nikola Vučković kao deseta i odlučujuća ruka podržao Proračun Grada Sinja za 2022. godinu, a čime je Miro Bulj u sinjskom SDP-u dobio svoj politički žetončić.

Posebno nas žalosti što je gradonačelnik Bulj odbio jedini amandman sinjskog HDZ-a za besplatan vrtić za svu sinjsku dicu za koji smo osigurali 2,1 milijuna kuna, osiguravajući taj iznos s proračunskih stavki najavljenog uhljebljivanja u gradsku upravu, reprezentacije i drugih intelektualnih usluga, te ovom trenutku nepotrebnih i neprimjerenih projekata poput nove zgrade gradske uprave i nove istočne tribine na gradskom stadionu. Nažalost ovaj put Miro Bulj prednost u odnosu na besplatan vrtić za sinjsku dicu, dao je uhljebljivanju, nezakonitim ugovorima o djelu, gradnji svojih novih dvora i politikantstvu.

Ova novostvorena koalicija u Sinju nastavak je već započete suradnje Mira Bulja sa SDP-om i Rankom Ostojićem koju je ostvario u Županijskoj skupštini, nastavak je to suradnje MOST-a s Bojanom Ivoševićem i Puljkom u Splitu.

Iako danas Bulj kao gradonačelnik Sinja ističe kako su mu svi građani isti, bilo oni „desni ili livi”, ne možemo ne spomenuti kako je prije nepunih 10 godina kao (sada se potvrđuje) prigodni desničar, s tadašnjim čelnicima sinjskog HČSP-a čiju je listu nosio za Gradsko vijeće, odlazio na mise za poglavnika NDH-a Antu Pavelića, a danas gle čuda, koalira sa SDP-om – pravnim sljednikom Saveza komunista Hrvatske (SKH). Toliko o njegovoj političkoj vjerodostojnosti.

Iskreno, ne čudi nas taj „ideološki salto mortale” Bulja i MOST-a iz interesa. Nema puno da je njegov saborski kolega iz MOST-a, Zvonimir Troskot, misleći da će mu to donijeti glasove u Zagrebu na lokalnim izborima javno kazao da branitelje HOS-a treba procesuirati jer su nosili obilježja postrojbe. Dakle, „modus operandi“ MOST-a je već viđen i dobro poznat – sve je dozvoljeno i dopušteno da se dočepaju ili održe na vlasti.

Slične situacije poput ove koalicije s SDP-om, Miro Bulj donedavno je nazivao prevarom, izigravanjem volje birača i klasičnim tezgarenjem,  pa s nestrpljenjem ostaje za pratiti koja će biti cijena ovog neprirodnog braka sa SDP-om, sklopljenog isključivo iz interesa i trgovine.

Jedino što je sigurno – štetu će platiti i pokriti građani Sinja.

 

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Predsjednik, Igor Vidalina

Klub vijećnika HDZ-a – razlozi nepodržavanja Proračuna

Neprihvaćeni amandman HDZ-a

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button