Vijesti

HDZ Sinj priopćenje – Tko je krivac?

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Poštovani sugrađani!

Nakon brojnih PR istupa našeg Gradonačelnika i njegovih satelita s neistinama i manipulacijama na temu neuspješnog kandidiranja projekta dječjeg vrtića u Glavicama, vrijeme je da se trezveno sagledaju činjenice i uzroci problema.

Vrtić u Glavicama koji se spominje još u vrijeme političkih kampanja od prije 2 godine doživio je niz neuspjeha sadašnjeg gradskog vodstva, a to su:

  1. Pri prvoj prijavi, radi koje se i započelo naglo projektiranje, na mjeru 7.4.1., Grad je aplicirao za ruralna područja, iako je naselje Glavice sastavni dio urbane sredine Sinja.
  2. Do isteka roka za podnošenje projektnih prijedloga na „sporni“ NPOO, Grad nije zaključio Ugovor o kupoprodaji zemljišta, što je eliminacijska greška.
  3. Prilikom uzimanja u obzir mogućih modela financiranja odabrani su samo nacionalni instrumenti, dok su u proteklom periodu postojali i drugi načini financiranja, primjerice ESF.

Kroz navedena tri primjera evidentno je neznanje i nesposobnost Gradskog vodstva, koji se sada žele prezentirati kao političke žrtve, a zapravo uništavaju svaku priliku za razvoj našega Grada.

Potpuno je jasno i na nizu primjera dokazivo kako navedene odbijenice nisu djelo političke opstrukcije vlasti, nego nesposobnosti i nemara onih koji vode Sinj. Tako Vlada RH jednako zastupa sve gradove i općine – njih 255 koji su po zadnjoj Odluci o odabiru uspješno kandidirali projekte i povukli značajna bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1,2 milijarde kuna, među kojima ćemo izdvojiti susjedne Otok 2,5 milijuna kuna, Dicmo 5,8 milijuna kuna, Vrgorac i Omiš po 2 milijuna kuna, Makarska 5 milijuna kuna, Split 22,5 milijuna kn, a kojima također upravljaju nezavisni ili Vladi oporbeni čelnici.

Još jedan od primjera nesposobnosti gradonačelnika Bulja je i “sinjski bazen”, kojeg su mu cijeli mandat puna usta. Pitate se kako? Nakon gotovo dvije godine od preuzimanja vlasti nije bio u stanju provesti postupak legalizacije. Pretpostavljamo da će Gradonačelnik pronaći razlog i opravdanje te novog krivca zašto mu je upravo “utekao” NPOO koji je bazenu mogao dati “novi život”, odnosno natkrivanje i stavljanje u funkciju kroz cijelu godinu.

Naš Grad je zaslužio predan rad i bazu kvalitetnih projekata s vidljivim planom i učincima, a ne niz improvizacija i obmana, te prebacivanje odgovornosti za vlastite neuspjehe na druge.

S poštovanjem!

Stipe Perić, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button