Politika

HDZ Sinj priopćenje “Veće plaće i prava svima!”

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti:

Klub vijećnika HDZ-a još prošle godine predložio je povećanja osnovice plaća zaposlenicima gradskih ustanova i tvrtki od 01.01.2023.g. za 16,7 % (iznos za koji je u to vrijeme gradonačelnik povećao primanja svojoj Savjetnici),  kako bi se radnicima koji se financiraju iz gradskog proračuna, obzirom na visoki porast troškova života i inflaciju zaštitila radnička i socijalna prava, njihova kupovna moć te im omogućilo da dostojanstveno žive od svog rada.

Prijedlog naravno nije prihvatio gradonačelnik Miro Bulj.

Stoga nas je posebno iznenadilo da je potajice i bez ijedne javne informacije o tome – gradonačelnik Miro Bulj  dana 28.04.2023.g potpisao novi kolektivni ugovor za zaposlenike Gradske uprave. Kolektivnim ugovorom osnovica plaće  podignuta je za više od 10 posto, a uz to su povećana i sva ostala materijalna prava poput regresa na iznos 2.500 kn, božićnice 2.500 kn, mjesečni troškovi prehrane 500 kn, dar za dijete za sv. Nikolu 1.000 kn, novčani bon za Uskrs, troškovi prijevoza, jubilarne nagrade, itd.,itd.

Nismo protiv ovog povećanja plaća i prava za zaposlenike Gradske uprave, ali smo protiv diskriminacije u režiji Mira Bulja i MOST-a u odnosu na ostale zaposlenike gradskih firmi i ustanova, koji se također financiraju iz Gradskog proračuna, a od kojih većina nažalost radi na minimalcu.

Stoga od gradonačelnika tražimo da ŽURNO I ODMAH osigura povećanje plaće u iznosu od minimalno 10 posto za sve radnike gradskih ustanova (JVP Sinj, Dječji vrtić Bili Cvitak Sinj, KUS, Gradska knjižnica Sinj)  i tvrtki (Kamičak d.o.o.-Sinj,  Vodovod i odvodnja CK d.o.o.-Sinj, Čistoća CK d.o.o.-Sinj, Gradsko kino d.o.o.-Sinj, GZK d.o.o.-Sinj),  a da im pritom osigura i jednaka materijalna prava kakva imaju zaposlenici Gradske uprave.

Klub vijećnika HDZ-a u raspravu pred Gradsko vijeće upućuje takav Zaključak.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button