Politika

HDZ Sinj – “Sinjski vrtić ostao bez ravnateljice”

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Sinjski dječji gradski vrtić Bili Cvitak ostao je bez ravnateljice budući da je Upravni sud u Splitu, Presudom poslov.br US I-725/22-11 od 31. svibnja 2023.g., poništio Odluku gradonačelnika Mira Bulja o njezinom imenovanju od 01.03.2022. godine kao nezakonitu.

Miro Bulj protupravno je prisvojio ovlasti koje mu ne pripadaju, te je kao gradonačelnik suprotno zakonu imenovao ravnateljicu vrtića, umjesto nadležnog tijela – Gradskog vijeća Grada Sinja.

Zakon se kršio isključivo radi političkog kadroviranja i pogodovanja, a posebno kako bi se bez rasprave pred Gradskim vijećem iz procedure prijema isključilo itekako kompetentnu kandidatkinju koja ima status hrvatske braniteljice i koja je u svom području napisala brojne znanstvene, nastavne i stručne radove.

O svemu ovom sinjski HDZ je upozorio gradonačelnika Bulja i javnost u priopćenju od prije godinu dana, nažalost bez rezultata.

Ova presuda samo je kap u moru nezakonitosti, pogodavanja, nepotizma  i političkog klijentelizma u režiji posrnulog gradonačelnika Bulja, a koje su predmet istraga PNUSKOKa i drugih istražnih tijela.

Željno čekamo njegov odgovor, tko će platiti štetu zbog ovog nezakonitog imenovanja, posljedično i svih odluka koje je donosila nezakonito imenovana ravnateljica. Ako će mu tako biti lakše, neka slobodno odgovori  u stilu jučerašnjeg priopćenja gdje se „hvalio“ porazom  na izborima za mjesne odbore na kojima  je potučen do nogu i gdje su mu građani Sinja – oni koji imaju prebivalište na skoro 90 % gradskih naselja okrenuli palac dolje i  jasno pokazali o tome što misle kako vodi Sinj zadnje dvije godine.

 

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button