Vijesti

HDZ Sinj – Svi nezaposleni zaslužuju „uskrsnicu“

Danas je počela isplata „uskrsnica“ za umirovljenike i nezaposlene osobe s područja Grada Sinja, sve kao plod pritiska sinjskog HDZ-a koji je uputio prijedlog i ponudio rješenje pronalaskom odgovarajućih proračunskih stavki i pozicija kroz Proračun i Odluku o raspodjeli sredstava u Programu javnih potreba u socijalnoj skrbi.

Ukazujemo kako je rok za podjelu „uskrsnica“ od samo tri dana (do Velikog petka) prekratak i stvorit će velike gužve.

Posebno neugodna nas je zatekla vijest da je popis nezaposlenih osoba zaključen s danom 08. travnja (petak),   te svi oni koji su nezaposleni,   a koji zbog bilo kojeg razloga do tog dana nisu regulirali svoj status kod HZZ-a –  nemaju pravo na pripadajuću „uskrsnicu“.

Podsjetit ćemo na primjeru lanjske podjele „božićnica“ u prosincu prošle godine, kako se radi o cca. 400 do 500 naših sugrađana  koji su dostavom odgovarajuće Potvrde HZZ-a, dokazali svoj status i dobili „božićnicu“.

Pitamo se zbog čega se sada pravi razlika između nezaposlenih osoba.

Gradonačelniče Bulj, svi naši nezaposleni sugrađani imaju pravo i zaslužuju „uskrsnicu“. Promijenite svoju odluku, produžite rok za podjelu „uskrsnica“ i omogućite svim našim nezaposlenim  sugrađanima da dostavom odgovarajuće potvrde HZZ-a o statusu nezaposlene osobe, do zadnjeg dana isplate „uskrsnica“ – ostvare to pravo.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Predsjednik, Igor Vidalina

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button