Politika

HDZ Sinj – Umirovljenici i nezaposleni na repu interesa gradonačelnika Bulja

U ovo predblagdansko vrijeme, kao i u mnogim drugim sredinama i u gradu Sinju otpočela je podjela božićnica umirovljenicima s mirovinom do 2.000 kn i nezaposlenima. Božićnica ove godine iznosi 400 kn, za razliku od prošlogodišnjih 300 kn.

Stoga ćemo još jednom na ovu temu kazati kako nas  žalosti što gradonačelnik Bulj (kojem su u svakim izborima  puna usta umirovljenika i nezaposlenih), nije prihvatio amandman HDZ-a i za ovu godinu podigao prihodovni cenzus za umirovljenike na 2.200,oo kn, a iznos božićnice povećao na 500,oo kn, kako smo predlagali.

No ipak od neprihvaćanja našeg prijedloga da božićnica bude 500 kn, više nas žalosti odbijanje našeg prijedloga da božićnicu umirovljenicima i nezaposlenima dostavljaju poštari na kućnom pragu. Tako su samo za iznos od 25.000 kn (koji je pod sumnjivim okolnostima isplaćen tvrtki iz Siska za nepotreban posao koji su morali odraditi gradski službenici) svi nezaposleni i umirovljenici kao posebno ugrožena kategorija stanovništva mogli dobiti pripadajući iznos božićnice  na kućnom pragu, bez ponižavajućeg čekanja u gužvama po hladnom i lošem vremenu, a što je za njih posebno rizično u ovoj teškoj epidemiološkoj i zdravstvenoj situaciji, koju gradonačelnik Bulj uporno negira.

Ovim svime gradonačelnik Bulj pokazuje kako su mu umirovljenici i nezaposleni na repu interesa, pa je tako s visokim primanjima te drugim privilegijama saborskog zastupnika i gradonačelnika, preko noći  zaboravio kako je teško preživjeti mjesec bez primanja ili s minimalnom mirovinom.

HDZ će i dalje kroz svoje prijedloge i programe nastojati  unaprijediti i poboljšati živote naših umirovljenika i nezaposlenih kao posebno ugroženih kategorija stanovništva. Tako ćemo između ostalog na prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2022.g., predložiti amandman kojim bi u 2022. godini božićnica za umirovljenike i nezaposlene  iznosila 750,oo kn, uz dizanje cenzusa primanja kod umirovljenika na 2.500,oo kuna.

Nadamo se da će ovaj put gradonačelnik Bulj prihvatiti amandman HDZ-a i tako pokazati  više sluha i razumijevanja  prema našim  sugrađanima iz najranjivijih skupina – nezaposlenima i umirovljenicima koji su u naš grad i njegov razvoj uložili godine života, rada i truda.

 

 

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button