Vijesti

Hodočašća Čudotvornoj Gospi Sinjskoj – devetnica subotom uoči proslave blagdana Velike Gospe

Nakon medicinskog osoblja, vatrogasaca, povijesnih postrojbi i drugih, dijelom Staze Gospi Sinjskoj ove subote hodočastili su članovi Udruge slijepih i slabovidnih iz Splita u pratnji prijatelja, članova obitelji i svećenika.

Podsjetimo se, prigodna hodočašća pokrenuta su u svrhu popularizacije Staze Gospi Sinjskoj kroz Revitalizaciju projekta Staza Gospi Sinjskoj.  Ove subote hodočasnici su krenuli u 7 sati iz Dicma od crkve sv. Jakova i Ane, a u Sinj su stigli oko 12 sati. Po dolasku u Sinj, hodočasnici su posjetili Muzej Sinjske alke gdje ih je dočekao voditelj muzeja Boris Filipović Grčić, a  kroz postav muzeja ih je proveo kustos Tomislav Barhanović. Nakon toga prošetali su ulicama grada  te stigli u crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske gdje je upriličeno misno slavlje.

Ova hodočašća zamišljena su kao devetnica subotom uoči proslave blagdana Velike Gospe. Stoga i dalje pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ovom jedinstvenom i plemenitom putu uz promišljanje i meditaciju prema najvećem marijanskom svetištu na južnohrvatskim prostorima, svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske..

 

Povezani članci

Back to top button