Branitelji

Hodočašće vojske, policije i branitelja RH

https://www.facebook.com/Gospa-Sinjska

Šesto regionalno hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja RH održano je 24. srpnja 2020. godine, u svetištu Gospe Sinjske. Na hodočašću su sudjelovali vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, gvardijan samostana u Sinju fra Ante Čovo, generalni vikar vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marko Medo, vojni i policijski kapelani od Dubrovnika do Zadra sa svojim pomoćnicima i drugi svećenici.
Ovogodišnji program hodočašća započeo je skromnije nego inače zbog epidemiološke situacije. Hrvatski vojnici, policajci, branitelji i drugi hodočasnici, svi s maskama, ispunili su crkvu prema propisanom razmaku, a svećenici prezbiterij. Mons. Jure Bogdan, vojni biskup, predsjedao je euharistijskim slavljem, a u homiliji je ohrabrio hodočasnike da se unatoč trenutnoj situaciji u kojoj se svi nalazimo ne predamo, nego da u Blaženoj Djevici Mariji kojoj hodočastimo nađemo sigurno utočište i pomoć.
Na kraju misnog slavlja riječ pozdrava i zahvale uputio je gvardijan fra Ante Čovo. Hodočasnici su nastavili zajedničko druženje u samostanskom dvorištu.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button